De geheimen van een lange afstandsloper

Iedereen die traint voor een 10 Miles of een (halve) marathon, heeft ze op zijn of haar loopschema staan: de lange afstandslopen.  We schrikken er niet van om op een lazy Sunday bij zonsopgang uit bed te rollen om zomaar even 15 kilometer of meer te lopen. Elke kilometer weer opnieuw pushen we ons mentaal en fysiek om weer een lange afstandsloop te volbrengen. Waarschijnlijk denken onze vrienden en familie dan ook dat we gestoord zijn. Gelukkig hebben wij als lange afstandsloper een aantal geheimen. 😉

 1. We haten én houden van lopen. Het ene moment vinden we lopen geweldig, meestal op het moment dat je run fantastisch gaat en je in de runner’s high zit. Het volgende moment verwens je het lopen dood en vraag je jezelf af wat je in godsnaam aan het doen bent. Elke honderd meter die je loopt, lijkt wel een marathon op zich.
 2. Wanneer we tijdens het lopen voorbij gestoken worden, gaan we er onmiddellijk vanuit dat die persoon minder lang gaat lopen. Jaaaa, dan kan iedereen snel lopen natuurlijk!
 3. Een lange duurloop lopen we het liefst ’s ochtends (want dan zijn we er al vanaf), maar dat wil niet zeggen dat we daarom ochtendmensen zijn. Gelieve ons dan ook niet aan te spreken tot we gedoucht zijn en een post workout maaltijd achter de kiezen hebben.
 4. Het maakt niet uit hoe goed ons uithoudingsvermogen na al die duurlopen is, we blijven buiten adem zijn wanneer we de trap lopen.
 5. Ook al klagen we er soms over, we zouden nog liever 16 kilometer aan één stuk lopen dan één kilometer een intervaltraining te moeten doen.
 6. Wanneer je ons aangaapt tijdens onze run (ja, jij daar in je auto of op je fiets), we geven je een dead stare terug. Zo onbeleefd!
 7. We worden intens gelukkig van doorzichtige urine, want dan zijn we supergoed gehydrateerd. Yay.
 8. En we durven ook zonder schaamte met andere lopers over allerhande darmproblemen praten. You’ve never been there als je nog nooit een lange afstand hebt gelopen.
 9. Soms willen we gewoon op de loopband lopen. Niet omdat het slecht weer is, maar gewoon omdat we series willen bingewatchen. Bekijk het maar als multitasken.
 10. En over slecht weer gesproken: slecht weer is echt een nachtmerrie, maar aan de andere kant kunnen we stiekem niet wachten om een badass foto op Instagram te posten. Want jaaaa, jij bent je lange afstand wel in de gietende regen gaan lopen.
 11. Nieuwe loopschoenen of loopkledij zijn zowat onze ultieme motivatie. Want geef nu toe: als je die 20 kilometer hebt gelopen, heb je best toch iets verdiend, niet?

En jij? Heb jij nog een geheim als een lange afstandsloper? Let me know! 🙂

Een gedachte over “De geheimen van een lange afstandsloper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s