Healthy Pumpkin Enchillada’s

Het pompoenseizoen is allang voorbij en toch kom ik nog aanzetten met een pompoenrecept. Shame on me, I know. Maar laten we eerlijk zijn, ik heb dan ook veel in te halen, want ik ontdekte mijn liefde voor pompoen pas eind 2016. En het is nog steeds dik aan. Dus sindsdien is mijn missie pumpkin all day, every day. Gelukkig kan je tegenwoordig in bijna elke supermarkt diepvriespompoen vinden (praise the lord), dus geen énkel excuus om niet in de keuken te duiken en deze supergezonde, superlekkere enchilada’s te maken. Hup hup!

Wat heb ik gebruikt (voor vijf porties)?

Vijf wraps, ik gebruikte deze wraps op basis van wortel, maar je kan uiteraard ook kiezen voor meergranen of volkorenwraps.

350 gram kipblokjes

600 gram pompoenblokjes

200 gram tomatenblokjes

500 ml water

100 gram geraspte kaas light

Peper, zout en kipkruiden

Wat heb ik gedaan?

Begin met de kipblokjes aan te bakken in een wokpan en kruidt af met peper, zout en kipkruiden. De blokjes hoeven zeker niet helemaal gaar te zijn, ze garen immers nog verder in de oven. Haal ze uit de wokpan en leg opzij.

Bak de pompoenblokjes aan in het vet van de kip, je hoeft niet opnieuw olie te gebruiken. Afhankelijk van de dikte van de blokjes, kan dit 10 tot 15 minuten duren. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en het water, laat indikken tot een dikke massa. Voeg daarna de kipblokjes terug toe en meng goed.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschotel in met olie en schik de wraps erin. Vul de raps op met het pompoen-kipmengsel en vouw ze dicht. Strooi tenslotte de kaas erover en schuif de enchilada’s voor 6 minuten in de oven. Zet daarna nog een minuutje de grillstand op, zodat de enchilada’s een krokant korstje krijgen.

En voilà, overheerlijke en supergezonde pompoenenchillada’s lachen je tegemoet! Geniet ervan!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s