4 tips om toch te kunnen sporten tijdens een drukke week

Soms heb je van die gigantisch drukke weken met een bomvolle planning. Zo’n weken waar je schrik krijgt van je agenda, want er zijn weinig lege gaatjes. Laat staan dat je er ook nog eens bij gaat sporten. Menig fitgirl (en fitboy) heeft waarschijnlijk al voor zo’n drama gestaan. Ook ik heb zo mijn drukke periodes achter de rug: studeren, werken, trainen voor een 10 Miles en yogalessen volgen. Druk druk, maar ik ben er wel een ware agendagoochelaar door geworden. Hier zijn dan ook mijn vier tips om toch te kunnen sporten tijdens een drukke week.

  1. Doe je workout thuis. Veel sporters wonen niet vlakbij een fitness (als jij wel vlakbij eentje woont, you’e blessed!). De tijd die je dan ook ‘verspild’ met heen en weer rijden naar je fitness, kan je wel beter gebruiken. Zoek een aantal workouts op die je gemakkelijk van thuis kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld met het Youtubekanaal van Blogilates, een yogamatje en een paar lichte gewichtjes een uurtje aan gezweet in elkaar knutselen.
  2. Zet je wekker eerder. Na een drukke dag is de kans heel klein dat je nog de moed én energie kan vinden om een uurtje te sporten. Zet daarom je wekker een uurtje eerder en sport ’s morgens. Een ware uitdaging voor wie geen ochtendmens is, maar je kan je dag in ieder geval bomvol energie starten.
  3. Doe vaker een korte workout. De meeste mensen sporten drie tot vier keer per week voor een uur. Maar wanneer je weinig tijd hebt, loont het de moeite om iedere dag een kortere workout te doen. Probeer eens een HIIT-training of nog intenser, een Tabata-workout. Deze workout duren niet zo lang, maar zijn superintens. Good luck!
  4. Plan het in je agenda. Deze laatste tip is misschien nog wel de allerbelangrijkste: plan je sportmomenten in je agenda. Bekijk je workouts niet als flexibele momenten, maar als afspraken in je agenda die je niet kan missen. Door je workouts niet in te plannen, zal je die vrije momenten vaker gaan volplannen met andere dingen. Planning is key. 

En jij? Heb jij nog onmisbare tips? Let me know! 🙂

2 gedachten over “4 tips om toch te kunnen sporten tijdens een drukke week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s