Happy Havermout: Fluffy Egg White Oatmeal

Een nieuwe maand en ik ontdekte weer eens een nieuw havermoutrecept. Deze keer koos ik voor een nieuwe variant op het standaard kommetje havermoutpap. Nu ik zelf weer veelt tijd in de fitness spendeer, was ik op zoek naar een recept rijk aan eiwitten, maar zonder naar het proteïnepoeder te hoeven grijpen. Wel, missie: volbracht, dankzij dit fluffy egg white oatmeal!

Wat heb ik gebruikt (voor één portie)?

30 gram havermout

130 ml vloeibaar eiwit (dit kan je kopen bij Albert Heijn van het merk Two Chicks, maar uiteraard kan je ook vier gewone eiwitten nemen)

90 ml plantaardige melk

Een theelepel honing (of een andere suikervervanger)

Toppings (bijvoorbeeld blauwe bessen)

Wat heb ik gedaan?

Heel simpel: weeg alle ingrediënten af en breng in een pannetje aan de kook. Zodra de havermout gaar gekookt is, kan je je havermout in een kommetje scheppen en versieren met je toppings.

Dankzij het eiwit krijgt de havermout dus wel een ei-achtige smaak, maar dankzij de honing krijg je toch havermout met een zoete toets. Het absolute pluspunt van de eiwitten? De extra fluffyness die je havermout hierdoor krijgt. SO. GOOD.

IMG_2775.JPG

Dankzij de samenstelling van de koolhydraten uit de havermout en de (natuurlijke) proteïnen uit het eiwit, smikkel ik dit ontbijtje dus bij voorkeur naar binnen als pre-workout maaltijd, om daarna alles te geven in de fitness. 😉

IMG_2776.JPG

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s