Mijn favoriete acai bowl

In de winter ontbijt ik het liefst met een dampende kom havermout maar zodra de temperaturen beginnen te stijgen, schuif ik m’n havermout maar al te graag aan de kant voor een lekkere, verfrissende acai bowl. Hoog tijd om het recept van m’n favoriete acai bowl te delen met jullie! 😉

Wat heb ik gebruikt (voor een portie)?

Een bevroren banaan (in stukjes)

Twee theelepels acai poeder (ik gebruik het poeder van Body&Fit Shop, normaal gezien maak je een acai bowl met bevroren acaibesjes maar dat heb ik tot nu toe nog nergens gevonden)

Een theelepel honing

Een scheut plantaardige melk (ik doe dit meestal op het gevoel)

Een schep eiwitpoeder (momenteel gebruik ik eiwitpoeder gemaakt van amandelen, ook te vinden bij Body&Fit Shop, waneer je geen eiwitpoeder wil gebruiken kan je dit gerust weglaten)

Wat heb ik gedaan?

Heel simpel: zoek een sterke blender en doe daar alle ingrediënten in. Meestal begin ik met de melk, dan de bevroren banaan en dan al de rest. Ik gebruik het blendergedeelte van onze mixer, zorg in ieder geval dat je blender zeker de bevroren stukjes banaan aankan.

Hoe langer je mixt, hoe minder stevig je bowl zal zijn: de banaan zal immers beginnen ‘smelten’. Ik heb al gemerkt dat het toevoegen van eiwitpoeder voor een superfluffige acai bowl zorgt, pure liefde dit! 😉

Top de bowl tenslotte nog al met je favoriete toppings and you’re good to go! Dit keer koos ik voor aardbeien en kokosrasp, maar je kan er bijvoorbeeld ook bosbessen, noten en zaadjes aan toevoegen. Voor ieder wat wils! En voor wie graag nog een paar extra variaties voor toppings wil… Stay tuned! 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s