Dit zou je in je acai bowl moeten doen

Maandag deelde ik al mijn favoriete acai bowl receptje. Ik beloofde jullie toen ook een aantal variaties. En belofte maakt schuld, dus dit is wat je ook in je acai bowl zou moeten doen! ­čśë

  1. Bietenpoeder: dat rode biet een positief effect heeft op je lichaam, is allang geen geheim meer. Zo zit rode bietenpoeder vol met goede antioxidanten en heeft het een positief effect op je zuurstofopname tijdens het sporten. Ook een absoluut pluspunt: de mooie magenta kleur die je bowl ervan krijgt. Instagram┬áanyone?┬á­čśë
  2. Spirulina: sinds ik de diagnose van bloedarmoede en ernstig ijzertekort kreeg, gebruik ik ook spirulina. Het groene goedje is namelijke echt magisch: het heeft een ontgiftend, reinigend effect en is een natuurlijke ijzerbron (hoera!). Gebruik dus zeker ook wat spirulinapoeder of strooi wat spirulinavlokken over je volgende acai bowl.
  3. Lijnzaad: strooi eens een eetlepel lijnzaad over je acai bowl in plaats van die standaard chiazaadjes. Het lijnzaad zorgt voor een lekkere crunch en is een goede bron van vetten en vezels. Duidelijk een win-win situatie dus! ­čśë
  4. Pompoenpitten:┬áben je fan van noten maar niet van de extra calorie├źn die daarbij komen kijken?┬áVervang de noten dan eens door pompoenpitten. Ze zijn net als noten lekker knapperig en hebben een hoog prote├»negehalte.
  5. Bijenpollen: misschien niet zo voor de hand liggend, maar je kan ook bijenpollen over je acai bowl strooien. De kleine gele bolletjes zijn supervoedzaam en zorgen voor een boost van je immuunsysteem.

En jij? Weet je nog dingen die je in je acai bowl zou moeten doen? Let me know! ­čÖé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s