De negen stadia van een slechte run

Niet elke run kan van een leien dakje lopen. Bijna drie jaar geleden trok ik voor het eerst m’n loopschoenen aan, en sindsdien heb ik ook een aantal slechte runs achter de rug. Ze komen en ze gaan (gelukkig maar!), maar jammer genoeg moet je eerst deze negen stadia van een slechte run doorstaan. ūüėČ

  1. Je houdt een pity party voor jezelf. Bij een slechte run voel je de bui vaak al op voorhand hangen. In plaats van je loopschoen aan te trekken, heb je heel veel medelijden met jezelf. Want waarom moet jou dit weer overkomen? Poor you.
  2. Je klaarmaken voor je run duurt eeuwen.¬†Het lijkt wel of effectief uit de deur stappen zowat 90% van de zware strijd is die je aan het voeren bent. Omkleden kost zoveel moeite, je loopschoenen lijken 10 kilo te wegen, … ZO. MOEILIJK.
  3. Je geeft jezelf een peptalk. Oké, je hebt het gehaald. Je staat buiten. Over the first bump. Tijd om jezelf een peptalk te geven. You can do it. En een slechte run is nog altijd beter dan geen run, toch? En misschien zal het wel helemaal niet zo slecht gaan. You wish.
  4. Je beseft dat je de grootste fout van je leven hebt gemaakt.¬†Al tijdens de eerste kilometer besef je dan je een grote, onomkeerbare fout hebt gemaakt. Deze run gaat niet goed. Je loophorloge werkt niet, je sok glijdt van je voet, de zon brandt op je gezicht,… Jep, jij gaat afzien.
  5. Je schakelt hulp in. Op dit punt heb je het gevoel dat je tot in de zevende cirkel van de hel bent gelopen. Je staat op het punt om het op te geven, wie weet zelfs voorgoed. Maar dan besluit je hulp in te schakelen. Je zoekt een paar motivational quotes, je zet je ultieme running song op en als het je echt teveel wordt, bel je misschien zelfs met je bestie.
  6. Je krijgt terug hoop. Hoewel je hoop sneller gaan lopen is dan jij, voel je plots terug een nieuw sprankeltje hoop. You can do this. De ene voet voor de andere en hup, je bent terug aan het lopen. Het gaat over zijn voor je het weet!
  7. Je hebt je finale break-down.¬†Uiteindelijk weet de slechte run je te breken en sta je ergens op een hoek van de straat te huilen (I’ve been¬†there too…). Je vervloekt alles en iedereen, en lopen nog het meest van allemaal.
  8. Je haalt de eindstreep als een emotioneel wrak.¬†Je dacht dat je hem nooit zo zien, maar plots is ‘ie daar: je imaginaire eindstreep. Het voelt aan alsof je vijf marathons na elkaar hebt gelopen, maar je hebt die ellendige eindstreep gehaald. Pluim voor jezelf.
  9. Je voelt je opgelucht.¬†Hoera, je bent thuis, je ben gedoucht en je heb een¬†treatmeal¬†achter de kiezen (dubbel en dik verdiend na een slechte run!). Je voelt je immens opgelucht, want je hebt zomaar eventjes gewonnen van die slechte run, je hebt het gewoon gedaan. En de volgende run, die kan alleen maar beter gaan. Toch? TOCH?! ūüėČ

En jij? Heb jij al eens een slechte run gehad? Let me¬†know! ūüôā

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s