Gevulde zoete, zoete aardappel

Zoals jullie wel weten, is het ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag. ’s Ochtends experimenteren met havermoutkommetjes, acai bowls, wafels of pancakes, I love it. Toen ik dit verrassende recept voor een gevulde zoete, zoete aardappel zag verschijnen op Pinterest, wist ik dat ik het moest uittesten. En voilà! 😉

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon)?

Een zoete aardappel

Handje blauwe bessen

2 pecannoten, in stukjes

Een theelepel notenpasta (ik gebruikte amandelpasta)

Wat heb ik gedaan?

Kruip op tijd uit bed en pof de zoete aardappel. Dat doe je door ‘m eerst te wassen en dan met een vork gaatjes in de schil te prikken. Doe je dit niet, kan je zoete aardappel straks ontploffen (en laat dat nu zijn wat je net niet wil). Als je haast hebt, kan je de zoete aardappel 6 tot 10 minuten in de microgolfoven stoppen (afhankelijk van de grootte van de aardappel). Wanneer jij tijd hebt of meerdere zoete aardappels tegelijk wil poffen, doe je dit door de aardappel 45 tot 55 minuten in de oven te stoppen op 200°C (ook hier is de tijd afhankelijk van de grote van de zoete aardappel).

Wanneer de zoete aardappel gepoft is, is het zware werk al achter de rug. Laat de aardappel een vijftal minuutjes afkoelen en snijdt hem over de lengte open zodat je een ‘bootje’ krijgt. Stop de blauwe bessen erin, bestrooi met de gehakte noten en drizzle de notenpasta erover.

En voilà, een gevulde zoete, zoete aardappel! 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s