Parelgort Pompoen Risotto

Hoe je risotto aantrekkelijk op de foto zet, blijft een mysterie voor mij. Maar ik heb wel de wondere wereld van de risotto’s ontdekt. Er staan de komende tijd dus zeker een aantal ‘risotto’-receptjes op de planning, waarbij ik niet eens de standaard risotto-rijst gebruik. Bij deze risotto koos ik voor parelgort, wanneer je deze in een risotto verwerkt, krijg je net dat romige effect. Score!

Wat heb ik gebruikt (voor twee porties)?

125 gram parelgort

250 gram flespompoen, geschild en in blokjes gesneden

0,5 liter groentenbouillon

100 gram kippenreepjes (voor een vegetarische versie kan je dit weglaten, ik besloot deze op het laatste moment nog in m’n pan te gooien 😉 )

Wat heb ik gedaan?

In tegenstelling tot een klassieke risotto waarbij je een uur in een pan moet staan roeren, staat dit gerecht in een mum van tijd op tafel. Bak de pompoen aan in een grote pan. Ik gebruikte geen extra zout, aangezien de bouillon hier de smaakmaker is. Na tien minuutjes kan je de parelgort toevoegen. Schep goed rond en laat een minuutje aanbakken.

Voeg daarna de helft van de bouillon toe. Blijf zeker in de buurt, want wanneer de bouillon is opgenomen, kan je de andere helft toevoegen. Wanneer de bouillon volledig is opgenomen, is de parelgort ook zachtgekookt en is de risotto dus klaar. Snel en simpel, ik ben er een voorstander van. 😉

Smakelijk!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s