Happy Havermout: Havermoutrisotto

Een nieuwe maand, dus weer een nieuw havermoutreceptje! Ik had gedacht dat ik na twee jaar de havermoutrecepten beu zou zijn, maar havermout is écht veelzijdiger dan ik dacht. Vandaag schotel ik jullie weer eens een hartige variant van de graansoort voor, die perfect kan als ontbijt, lunch of diner, en dat met maar drie ingrediënten!

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon):

40 gram grove havermoutvlokken (ik kocht deze bij Albert Heijn, maar het is vooral belangrijk dat je geen instant vlokken neemt)

550 ml bouillon

125 gram champignons

Wat heb ik gedaan?

Begin met de champignons schoon te maken en in schijfjes te snijden. Bak ze aan in een grote pan (ik gebruikte een wokpan). Ondertussen maak je de bouillon klaar (lekker lui een bouillonblokje oplossen in 550 ml kokend water). Voeg de havermout bij de champignons wanneer deze aangebakken zijn. Laat even een minuutje bakken en voeg dan een derde van de bouillon toe. Wacht tot het vocht bijna is opgenomen, en voeg dan een volgend deel toe. En repeat.

Uiteindelijk zal de havermout gaargekookt zijn en krijg je een lekkere, smeuïge risotto die toch wel gezonder is dan de variant met rijst. Dit recept bevat geen vlees, maar je kan gerust wat spekjes of krokant gebakken pancetta toevoegen.

Eet smakelijk!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s