MEALPREP 101: Deze mealprepvoeding hoef je niet opnieuw op te warmen

Tijd voor een tweede blog rond de wondere wereld van de mealprep. Deze is voornamelijk voor de mensen die op hun werk of school niet gezegend zijn met een microgolfoven, want deze mealprepvoeding hoef je niet opnieuw op te warmen.

  1. Eieren. In welke vorm dan ook, een eitje kan je ook koud eten. Een hardgekookt eitje, een omelet, een fritatta, alles kan.
  2. Havermout. Havermout kan je zowel warm als koud eten. Wanneer je ze koud eet, maak je ze best klaar als overnight oats: de dag voordien doe je alles in een potje dat je in de koelkast zet. ’s Ochtends hoef je dan alleen nog maar een lepel te nemen om te smullen.
  3. Zoete aardappel. Een zoete aardappel poffen in de oven duurt altijd even, maar zodra hij gaar is, kan je hem gerust een week in de koelkast bewaren. Je hoeft ‘m dan ook niet opnieuw op te warmen, hij blijft koud even lekker dan warm.
  4. Quinoa. Ik moet eerlijk toegeven, ik vind quinoa koud veel lekkerder dan warm. Moest ‘ie toch samengekoekt zijn, kan je altijd een vork gebruiken om de quinoa terug ‘op te fluffen’.
  5. Pasta. Hoewel een dampend bord pasta in de winter echte comfort food is, is het in de zomer heerlijk om een lekkere koude pastasalade te eten. Denk maar eens aan een salade caprese bijvoorbeeld.
  6. Linzen. Ook linzen kan je gerust koud eten, denk bijvoorbeeld eens aan restjes linzen die je in een hummus draait.
  7. Kikkererwten. Een superhandig mealprepsnack om mee te nemen zijn geroosterde kikkererwten, ook koud blijven ze super krokant. Maar eigenlijk hoef je ze zelfs niet te roosteren, want je kan ze ook zo uit het blik gebruiken.
  8. Tofu. Hoewel tofu zoveel lekkerder smaakt met een lekkere marinade, kan je ‘m ook koud opeten. Bewaar de tofu dan bij voorkeur in het vocht, zodat hij zeker niet uitdroogt.
  9. Tonijn. Ik ben er ook al schuldig aan: een blikje tonijn meenemen om het terplekke door m’n salade te draaien. Denk wel aan de sterke geur en aan de omgeving rond je. 😉
  10. Kip. Het bekendste stukje vlees om te mealpreppen is waarschijnlijk kip. En met rede, want kip hoef je niet opnieuw op te warmen om ervan te kunnen genieten. Meer zelfs, als je ‘m niet opwarmt, zal je stukje kip zeker niet uitdrogen. Win-win situatie dus. 😉

En jij? Ken jij nog mealprepvoeding die je niet opnieuw hoeft op te warmen? Let me know!  🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s