Deze mealprepfouten saboteren je afvalrace

De meeste mensen die mealpreppen, doen dat waarschijnlijk om een paar ongewenste kilootjes kwijt te spelen. Toch kunnen deze mealprepfouten je afvalrace net saboteren.

  1. Je eet te veel tijdens het mealpreppen. Uiteraard moet je eens proeven van de maaltijd die je aan het mealpreppen bent. Toch is de kans heel groot dat je eigenlijk teveel aan het eten bent tijdens je mealprep, opletten dus!
  2. Je gebruikt te weinig groenten. Tijdens een mealprep is het vaak zoeken naar variatie. Daarom zal je misschien snel in een gewoonte hervallen en steeds dezelfde voeding mealpreppen zoals een pastasalade. Vergeet zeker je portie gezonde groenten niet!
  3. Je maakt te grote of te kleine porties. Ook de grootte van je portie is van essentieel belang tijdens de mealprep. Een te kleine portie zal ervoor zorgen dat je veel gaat snacken, en een te grote portie zorgt ervoor dat je gaat overeten.
  4. Je vergeet jen snacks te mealpreppen. Je mealprep stopt niet alleen bij je hoofdmaaltijden. Wanneer je lange dagen maakt, is ook een gezonde snack heel belangrijk. Een zelfgemaakte granenreep of een stukje bananenbrood voorkomt die wandeling naar de snoepautomaat. 😉
  5. Je gebruikt voorgemaakte dressings en marinades. Een mealprepgerechtje smaakt zoveel beter meer een lekkere dressing of marinade. Zo’n voorgemaakt zakje is altijd gemakkelijk om te gebruiken, maar die zitten meestal vol met suikers, zout en calorieën. Maak dus ook zelf een dressing of marinade, wedden dat deze ook nog zoveel beter gaat smaken? 😉

En jij? Ken jij nog mealprepfouten die je afvalrace kunnen saboteren? Let me know! 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s