Gezonde voeding die je niet mag eten voor je workout

Elke sporter weet wel dat je pre workout maaltijd heel belangrijk is. Sporten op een lege maag is immers verre van ideaal: je hebt niet genoeg energie en voelt je slap waardoor je jezelf niet volledig kan geven tijdens je workout. Een gezonde pre workout maaltijd is dus essentieel om het maximale uit je workout te kunnen halen. Toch zijn er een aantal gezonde voedingsmiddelen die je beter niet kan eten voor je workout.

  1. Smoothies. Gezonde smoothies zijn ideaal als post workout herstelmaaltijd/drank. En hoewel een smoothie ook een handige en snelle pre workoutsnack kan lijken, is het toch geen aanrader. De natuurlijke fruitsuikers die een smoothie bevat zullen namelijk zorgen voor een opstoot van het suikergehalte in je bloed, met als gevolg dat je plots tijdens je workout een suikerdip of energiedip krijgt.
  2. Notenboters en gezonde vetten. Vaak wordt een snee volkorentoast met banaan en notenboter of een snee volkorentoast met avocado aanraden als pre workout maaltijd. Toch gaan de gezonde vetten ervoor zorgen dat je jezelf niet voor de 100% gaat kunnen inspannen tijdens je workout: vetten doen er langer over om te verteren dan koolhydraten of eiwitten, waardoor je verteringsproces een negatieve invloed op je workout heeft.
  3. Appels. Appels zijn zowat de meest gezonde snack om mee te nemen. Toch bevatten appels te veel vezels om als pre workout snack te eten: de vezels zullen ervoor zorgen dat je darmstelsel in werking treedt tijdens je workout en euh… Dat willen we niet.
  4. Koffie. Hoewel de cafeïne in koffie je net dat opkikkertje kan geven voor een workout, heeft koffie ook een laxerende werking. Drink je koffie dus ruim voor je workout om zo onaangename verrassingen te voorkomen.
  5. Sportdrank. Het lijkt logisch om sportdrank te drinken voor je gaat sporten. Toch bevat sportdrank veel suikers, voornamelijk om je energiepeil terug omhoog te krijgen nà je workout. Voor je gaat sporten heb je dus zeker geen sportdrank nodig.

En jij? Ken jij nog gezonde voeding die je beter niet voor je workout eet of drinkt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s