Citroenpasta met courgette en zalm

Tijdens de warme zomermaanden is het heerlijk om een frisse pasta te eten met een vleugje van citroen (want laten we eerlijk zijn: het kan niet altijd een dampend bord spaghetti bolognaise zijn 😉 ). Daarom maakte ik deze lichte pasta met een extra portie groentjes, zodat je gezond kan zondigen. En wie wil dat nu niet? 😉

Wat heb ik gebruikt (voor twee personen)?

150 gram volkoren/speltpasta

2 courgettes

150 gram gerookte zalm (in snippers)

100 ml light room

20 gram Parmezaanse kaas

Sap van een halve citroen

Wat heb ik gedaan?

Begin met de courgette te spiralizeren. Dit kan met een spiralizer of een dunschiller. Doe de courgetti in een vergiet en bestrooi met zout. Laat tien minuutjes staan zodat het overtollige vocht eruit loopt. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Bak de courgetti kort aan in een pan. Voeg het citroensap toe, samen met de light room. Tenslotte roer je nog de Parmezaanse kaas door de saus. Wanneer de pasta gekookt is, kan je deze afgieten en bij de courgetti mengen. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe als je meer saus wil. Als allerlaatste voeg je de gerookte zalm toe (anders zal je zalm in de saus al gaarkoken).

Serveer met wat peterselie of nog wat extra Parmezaanse kaas. Smakelijk!

11.jpg

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s