Chili con zoete aardappel

Tegen een Mexicaans gerechtje zeg ik altijd ja! Een knapperige tortilla of een dampende chili, YUM! Toen ik deze chili con zoete aardappel uitprobeerde, was ik onmiddellijk fan. En uiteraard deel ik het receptje dan ook met jullie! 😉

Wat heb ik gebruikt (voor twee personen)?

250 gram gehakt

2 zoete aardappels

Een ui

150 gram maïs

400 gram passata of tomatenblokjes

Een avocado

125 gram zure room

Twee bosuitjes

Peper en zout

Wat heb ik gedaan?

Snijdt de ui en bak deze aan in een pan. Voeg na vijf minuutjes het gehakt toe en kruid af met peper, zout, lookpoeder en paprikapoeder. Was ondertussen de zoete aardappel en snijdt in blokjes. Voeg de zoete aardappel toe zodra het gehakt rulgebakken is. Laat vijf minuutjes bakken. Meng ondertussen de zure room met zout, peper en de versnipperde bosui (zo kunnen de smaken goed mengen).

Voeg de pasata toe aan de pan en laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur. De laatste vijf minuten voeg je nog de maïs toe. Schil en snijdt de avocado.  En nu is het nog een kwestie van stapelen: doe de chili in een kom en top af met de avocado en zure room.

Mexico is calling dear!

4.jpg

6

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s