7 low impact sporten die intensiever zijn dan je denkt

Sporten zoals lopen, fitness en crossfit zijn niet de meest vriendelijke sporten voor je lichaam. Het risico op een blessure ligt redelijk hoog, en af en toe kan je lichaam echt wel een break gebruiken. Deze 21 low impact workouts zijn hiervoor ideaal, want ze zijn intensiever dan je denkt. 😉

  1. Wandelen: een mooie wandeling is een effectieve manier om je toch een beetje in te spannen. Gebruik bijvoorbeeld een paar gewichtjes, of zoek een paar heuvels op.
  2. Crosstrainer: een crosstrainer is veel vriendelijker voor je gewrichten dan een loopband. Gebruik het toestel eens om een intervaltraining op te doen.
  3. Fietsen: net zoals bij een crosstrainer is fietsen een minder belastende sport voor je lichaam. Ook tijdens het fietsen kan je perfect een intervaltraining doen.
  4. Roeien: roeien is een goede vorm van cardio waarbij je toch je lichaam niet gaat overbelasten. De gratis arm-, rug-, en coretraining krijg je er gratis bij.
  5. Yoga: dankzij de verschillende soorten yoga, kan iedereen wel een soort vinden die op zijn of haar lijf geschreven is. Je maakt het zelf zo intensief als je wil, maar iedereen zal er voordeel van ondervinden: je gewrichten worden soepeler, je wordt flexibeler en je evenwicht verbetert.
  6. Pilates: wie graag wat meer spierdefinitie wil zien, kan gerust een lesje (of twee, drie,…) pilates volgen.
  7. Zwemmen: zwemmen is gewelige low impact sport waarbij je zowat je hele lichaam aan het werk zet.

En jij? Ken jij nog goede low-impact sporten? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s