6 fouten die je moet vermijden tijdens een lange run

De dagen tot de New York Marathon worden korter, en de runs worden langer. En een lange run lopen vraagt toch wel wat voorbereiding om deze tot een goed einde te brengen. Deze zes fouten moet je dan ook vermijden tijdens een lange run.

  1. Te ver lopen. Tijdens een lange run is het de bedoeling om je uithoudingsvermogen te gaan trainen. Wanneer je van start gaat door te ver te gaan lopen, ga je je lichaam net uitputten.
  2. Te snel lopen. Ook te snel van start gaan bij een lange run is niet ideaal. Je zal immers moeite hebben om je lange run uit te lopen.
  3. Te veel suiker stapelen. Bij een lange run is het noodzakelijk om je koolhydraatvoorraad aan te vullen. Vermijd echter om té veel suiker te gaan opnemen: je hoeft echt geen twee flessen sportdrank en vijf energy gels te gaan drinken/eten. Mik tussen 30 – 60 gram koolhydraten per 60 minuten inspanning.
  4. Lopen op snelheid in plaats van op gevoel. Bij lange runs is het altijd beter om te luisteren naar je gevoel dan je snelheid. Tijdens warm weer zal je bijvoorbeeld je snelheid een beetje moeten laten varen om je lichaam niet te gaan overbelasten.
  5. Te veel lange runs lopen. Bij het volgen van een trainingsschema hoef je echt niet elk weekend kilometers te gaan vreten. Meer zelfs: door het afwisselen van kortere en langere runs, zal je meer vooruitgang boeken aangezien je lichaam voldoende tijd krijgt om te herstellen.
  6. ‘Verloren runs’ gaan inhalen. Een trainingsschema is geen ultieme bijbel om te volgen, maar eerder een blauwdruk. Het is dan vaak ook moeilijk om een schema perfect op te volgen. Ga daarom ook geen verloren runs omwille van tijdsgebrek of ziekte in te halen, want dit gaat je lichaam overbelasten.

En jij? Ken jij nog fouten die je moet vermijden tijdens een lange run? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s