10 dingen waarvan ik wou dat mijn niet-lopende vrienden ze weten

Bevriend zijn met medelopers is ge-wel-dig. Je deelt immers dezelfde passie en kan wel uren praten met elkaar over jullie ervaringen. Maar uiteraard bestaat mijn vriendengroep ook uit een groot deel niet-lopers. En dat is niet even gemakkelijk… Deze 10 dingen zijn namelijk dingen waarvan ik wou dat mijn niet-lopende vrienden ze weten.

  1. Ik hou van lopen. Moest ik dat niet doen, zou ik waarschijnlijk al lang geleden gestopt zijn met lopen. Geloof me maar.
  2. Maar ik wil niet constant over lopen praten. Jullie denken misschien dat ik constant over lopen wil praten, maar eigenlijk is dat niet zo. Het voelt fijn om eens een pauze van al het running stuff te kunnen nemen.
  3. Vaak gaan de trainingen voor op sociale avondjes uit. Neem het niet persoonlijk op, maar mijn prioriteit ligt bij het lopen en niet bij gezellige avondjes weg. Ik weet dat, wanneer ik mij inschrijf voor een belangrijke wedstrijd (zoals bij een marathon), mijn sociale leven ook daarop gaat aangepast worden. Late avondjes uit gaan nu eenmaal niet samen met vroege en lange looptrainingen.
  4. Maar ik probeer wel een balans te zoeken. Ik weet ook wel dat alles zomaar gaan opofferen voor een looptraining ook niet goed is om een vriendschap in stand te houden.
  5. Lopen is niet zomaar een sport. Wanneer je zegt dat lopen maar een manier van sport is, besef je niet hoeveel lopen voor mij betekend. Het heeft mij al op zoveel manieren veranderd en mezelf doen geloven in mezelf.
  6. Lopen is zelfs mijn therapie. Lopen helpt me bij zoveel dingen. Wanneer ik blij ben ga ik lopen, maar ook wanneer is boos of gestresst ben. Running = therapy.
  7. Maar wanneer ik dan toch eens klaag of zaag over lopen, wil dat niet zeggen dat ik ermee wil of ga stoppen. Op zo’n moment wil ik net wél over lopen praten, in de hoop dat jij me gaat steunen en eraan gaat laten herinneren hoeveel ik weer van lopen hou.
  8. Het is echt wel oké als je me vergeet succes te wensen of om te vragen hoe die ene wedstrijd nu net gegaan is. Het is niet omdat mijn wereld rond lopen draait, dat ik dat automatisch van jou ook verwacht. No hard feelings.
  9. Je moet niet automatisch gaan lopen om bevriend met me te blijven. Je moet je absoluut niet verplicht voelen om ook door de loopmicrobe gebeten te worden.
  10. Maar ik wil je uiteraard heel graag helpen. Moest je toch ook willen beginnen met lopen, kan je uiteraard altijd bij mij terecht voor advies, steun en motivatie. You can do this!

Ben jij ook een loper en zijn er dingen waarvan je wou dat je niet-lopende vrienden ze weten? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s