De vier ergste manieren om een loper te motiveren

Supporters die je aan de zijlijn van een loopwedstrijd staan aan te moedigen, geven je vleugels. Zalig is het! Maar toch zijn er een aantal manieren die niet zo geschikt zijn om lopers te motiveren. Dit zijn namelijk de vier ergste manieren om een loper te motiveren.

  1. Sarcastische opmerkingen: ‘vier maanden geleden zag het er nog een goed idee uit hé’. Toegegeven: er is een heel dunne lijn tussen sarcasme dat grappig is, en sarcasme dat ronduit gemeen is. Wanneer je als loper het uiterste uit de kan aan het halen bent om toch die wedstrijd te finishen, heb je dan ook geen nood aan een sarcastische opmerking over je (slechte) voorbereiding.
  2. Opmerkingen gericht op pijn: ‘alle teennagels gaan naar de hemel’. Bij het begin van een race lijken zo’n opmerkingen nog grappig, maar wie lange afstanden loopt weet al dat je op een bepaald punt gaat afzien. Laten we die loper z’n persoonlijke hel dan niet nog eens extra gaan versterken.
  3. Opmerkingen gericht op snelheid: ‘je bent tot nu toe de traagste loper’. De meeste lopers schrijven zich niet in voor een loopwedstrijd met de bedoeling om te winnen. Meer zelfs: de meeste lopers moeten al hun moed bij elkaar schrapen om alleen al maar aan de startlijn te verschijnen, hoe traag of snel ze dan ook lopen. Zij zijn al winnaars op zich.
  4. Opmerkingen over het parcours: ‘je bent er bijna’. Een opmerking over het parcours mag zeker als ze dan ook waar is. Een bordje met ‘je bent er bijna’ is niet grappig wanneer je nog 5 kilometer moet. DAT IS NIET BIJNA!!

En jij? Ken jij nog een erge manier om een loper te motiveren? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s