Lasagne met aubergine, kerstomaatjes en ricotta

Voor een lekkere lasagne mag je mij altijd wakker maken. Die lekkere witte saus, gecombineerd met kaas en tomatensaus, hmmmm! Jammer genoeg is de weegschaal het daar niet altijd mee eens. Daarom maakte ik deze lasagne met aubergine, ricotta en kerstomaten. Een minder vette saus, maar een extra portie groenten. Hip hoi!

Wat heb ik gebruikt (voor vier porties)?

Volkoren lasagnebladeren (te verkrijgen bij onder andere Albert Heijn, maar je kan de pasta ook weglaten in dit recept)

Een aubergine

400 gram kerstomaten

150 gram ricotta

Peper, zout, bieslook, bosui

Light geraspte kaas

Wat heb ik gedaan?

Snijdt de aubergine in plakjes en doe in een vergiet. Bestrooi met zout en laat tien minuutjes staan zodat het vocht er uit trekt. Dep na tien minuten de aubergine goed af met een stuk keukenpapier. Ondertussen kan je de kerstomaatjes al in een pan verwarmen zodat deze tot een saus koken. Kruid af met peper, zout en Italiaanse kruiden. Meng de ricotta met peper, zout, bieslook en bosui.

Verwarm de oven voor op 190°C en begin met de lasagne op te bouwen. Vet een ovenschotel in met olijfolie. Bestrijk met een dun laagje tomatensaus en beleg met aubergine. Voeg een laag ricotta toe, en bestrooi met de geraspte kaas. Beleg met een laagje lasagnebladeren, gevolgd door aubergine. Voeg nu een laagje tomatensaus toe. Maag een nieuwe laag lasagnebladeren, gevolgd door aubergine. Voeg nu een laagje ricotta en geraspte kaas toe. Bouw je lasagne zo verder op, maar zorg dat je eindigt met een laag ricotta en geraspte kaas.

Schuif de ovenschotel voor 20 minuutjes in de oven, zodat ook de aubergine nog gaar wordt. En voila, een dampende, gezonde lasagne. Geniet ervan!

Lasagne2

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s