6 redenen waarom je yogainstructor moet weten dat je een loper bent

Lopen en yoga is een gouden combinatie. Wie regelmatig een yoga practice doet, kan zéker genieten van de vele positieve effecten op zijn/haar loopprestaties. Dit is dan ook waarom je yogainstructor moet weten dat je een loper bent.

  1. Er zijn poses die je zwakke punten kunnen verbeteren. Lopers hebben vaak problemen met hun heupen, hamstrings en kuiten bij bepaalde yogaposes. Wanneer je yogainstructor weet dat je een loper bent, kan hij of zij poses gebruiken die deze zwakke punten gaan verbeteren.
  2. En er zijn ook poses die meer zelfvertrouwen gaan geven. Niet elke yogapose is een strijd voor lopers. De getrainde quads bij lopers komen tot hun recht bij poses zoals Warrior III of tree pose.
  3. Je houding kan wat hulp gebruiken. Lopers hebben vaak te kampen met een verstoorde balans in de enkels, voeten, knieën en heupen. Tijdens een yogapractice kan hier dan wat meer aandacht aan besteed worden en eventueel kunnen een yogablokje, een yogastrap of een dekentje extra hulp bieden.
  4. Je yogainstructor zal erop letten dat je volledig kan ontspannen. Voor een PR-gefocuste lopers kan het moeilijk zijn om te ontspannen en alles los te laten tijdens een yogapractice. Gelukkig kan je yogainstructor erop letten dat je je focus op jezelf houdt en niet op je resultaten of je medestudenten.
  5. Er wordt extra aandacht besteed aan je ademhaling. Lopers hebben vaak een minder flexibel diafragma dan andere sporters. Hierdoor kan je een kortere adem hebben, of zal je bepaalde ademhalingsbewegingen gaan compenseren. Je yogainstructor zal je dus wat meer cat-cowposes laten doen.
  6. Je yogainstructor zal je hele lichaam gebruiken. Tijdens het lopen maken je (been)spieren steeds dezelfde eentonige beweging. Logisch ook. Maar bij yoga kan er ook gedacht worden aan je schouders en borstkas. Zo zal het verkrampte gevoel in de schouders en borstkas dat lopers vaak hebben, wegtrekken. Het resultaat? Een betere ademhaling, meer energie en geen stijfbovenlijf meer.

Ondervind jij ook de positieve effecten van yoga bij het lopen? Let me know! 🙂


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s