10 redenen om meer pompoen te eten

Het pompoenseizoen staat bijna opnieuw voor de deur en ik kan écht niet wachten! De herfstgroente is zo lekker en veelzijdig, I love it. Daarnaast som ik voor jullie nog eens 10 redenen op om meer pompoen te eten.

  1. Het geeft je een voldaan gevoel. Pompoen bevat veel vezels die ervoor zorgen dat je spijsvertering er langer over doet om alles te verteren. Zo voorkom je dat je gaat snacken. Eet dus zeker eens pompoenpancakes als ontbijt.
  2. Het is geweldig voor je huid. Pompoen bevat veel vitamine C, waardoor je huid er jonger gaat uitzien en elastischer blijft. Bye bye rimpels!
  3. Het beschermt tegen kanker. Dankzij de beta-carotene loop je minder risico op bepaalde types kanker.
  4. Het maakt je gelukkig. Niet alleen chocolade kan je gelukkig maken, maar ook pompoen. Het bevat namelijk het stofje tryptofaan, wat een belangrijk onderdeel is bij de productie van serotonine.
  5. Het heeft een positieve invloed op je zicht. Pompoen bevat veel vitamine A wat een belangrijke vitamine is voor je ogen.
  6. Het bevordert je herstel na het sporten. Net zoals banaan bevat pompmoen veel potassium (zelfs meer!) waardoor je electrolyten sneller gaan herstellen na een stevige workout.
  7. Het ontstresst je. Pompoen bevat verschillende antioxidanten die niet alleen blessures voorkomen, maar er ook voor zorgen dat je je minder gestresst voelt.
  8. Het geeft je immuunsysteem een boost. De combinatie van vitamine A en vitamine C geeft je immuunsysteem een boost waardoor je lichaam infecties beter kan bestrijden.
  9. Het heeft een positieve invloed op je hart. De vele vezels in pompoen zorgen dat je slechte cholesterol gaat dalen.
  10. Het zorgt voor een betere nachtrust. Pompoen bevat het aminozuur acid tryptophan, waardoor je kan genieten van een betere nachtrust.

Ken jij nog een extra reden om meer pompoen te eten? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s