Dit is belangrijk wanneer je een loophorloge wil kopen

Ik krijg heel regelmatig de vraag wat nu net het ideale loophorloge is. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken, goot ik alle informatie in een blogpost.

Het horloge moet je helpen met de manier waarop je loopt.

Bepalen of je op de juiste manier loopt, is ontzettend moeilijk. En uiteraard hangt je loopprestatie ook af van de manier waarop je loopt. Gelukkig beschikken heel wat loophorloges over een heel aantal gegevens die je daarbij kunnen helpen. Hierbij moet je erop letten dat je horloge ook je paslengte en grondcontact meet.

Het horloge moet je trainingsintensiteit, maar ook je herstel aangeven.

Een trainingsschema is de ideale verhouding tussen intenstieve trainingen maar ook herstel(lopen). Kies daarom voor een sporthorloge dat naast je snelheid en hartslag ook aangeeft  binnen welke hartslagzone je liep (herstel, vetverbranding, koolhydraatverbranding etc…) en hoelang je moet rusten.

Het horloge moet je inzicht gegeven in je statistieken.

Je trainingen registeren met een loophorloge is één ding, er wijze lessen uit trekken is een ander ding. Zoek daarom een horloge met een gebruiksvriendelijke applicatie of website waar je een gemakkelijk overzicht krijgt van je vooruitgang. Sommige loophorloges kunnen je zelfs, op basis van je eerdere runs, voorspellen wat je vermoedelijke finishtijd is op een 10K, halve marathon én marathon.

Het horloge moet makkelijk te dragen zijn.

Een loophorloge moet niet alleen technisch picco-bello zijn, maar het oog wil ook wat. Of eerder: het gevoel. Test in een winkel alle horloges eens uit. Zit het goed rond je arm? Irriteert het bandje niet? Is het niet te groot of te klein? Heeft het een duidelijk scherm (met verlichting)?

Wanneer je al deze dingen in je achterhoofd houdt, vind je wel een loophorloge dat jou op het sportlijf geschreven is. Zo liep ik eerder al met een TomTom Runner Cardio, en momenteel met een Garmin Forerunner 235.

Weet jij nog andere dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een loophorloge? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s