7 verrassende zomerfruit- en groentecombinaties die je moet proberen

Het is geen geheim dat veel fruit en groenten op hun lekkerste zijn inde zomerperiode. En wanneer je ze op de juiste manier combineert, krijg je mind-blowing resultaten. Sommige combinaties zijn superpopulair (denk: tomaten en basilicum), maar andere zijn superverrassend. Deze combinaties moet je dan ook zeker eens proberen.

  1. Watermeloen, mozzarella en basilicum. De zoute, romige mozzarella is een perfect contrast met het zoete van watermeloen. De basilicum geeft een frisse toets en zorgt dat de natuurlijke zoetheid een boost krijgt.
  2. Mais, aardbei en koriander. Hoewel maïs meestal met bonen wordt gecombineerd, zorgen de aardbeien ervoor dat de zoete smaak van de maïs niet verloren gaat. De koriander zorgt ook nog eens voor een frisse toets om alles lichter te maken.
  3. Courgette, munt en cacaopoeder. Courgette heeft een milde smaak die goed contrasteert met de frisse muntsmaak. Door het cacaopoeder krijg je een extra rokerig element dat de smaak van courgette net dat beetje extra geeft.
  4. Aubergine, tahini en dadels. De karamelsmaak van dadels geeft de zoete smaak van aubergine een extra boost. Dankzij het bittere van de tahini wordt het zoete toch wat doorbroken.
  5. Bosbessen, honing en thijm. Bosbessen en honing zijn de perfecte zoete combinatie, terwijl de thijm het net een kruidige toets geeft.
  6. Watermeloen, munt en venkel. Venkel versterkt de zoete smaak van watermeloen, en de munt zorgt voor een verfrissende toets.
  7. Perzik, amandelen en basilicum. Steenvruchten en amandelen stammen af van dezelfde familie, dus door hen te combineren versterk je hun natuurlijke nootsmaak. Basilicum zorgt voor een extra hartig element.

Heb jij deze verrassende combinaties al eens geprobeerd? Of ken jij er nog eentje extra? Let me know! 🙂


 

Een gedachte over “7 verrassende zomerfruit- en groentecombinaties die je moet proberen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s