Smeuige banaan-ricottamuffins

Soms heb ik al eens een geniaal idee. Zoals een marathon lopen bijvoorbeeld. Maar goed, ik dwaal af. Op een ochtend kwam ik dus tot het idee om lekkere, smeuige, zoete muffins te maken. En dan heb ik het niet over de variant waarbij je weegschaal gaat wenen, maar waar je zonder schuldgevoel kan van gezondigen. Bovendien werden ze ook op m’n werk meer dan goedgekeurd (ik heb al een reputatie opgebouwd als gezonde keukenprinses, ai ai! 😉 ). Kortom, deze banaan-ricottamuffins hebben dus alles in huis om er een gezellige ochtend of namiddag van te maken.

Wat heb ik gebruikt (voor 12 muffins)?

2 eetlepels honing

220 gram maple syrup

1 ei

1 theelepel vanille-extract

3 bananen (geplet tot moes)

260 gram volkorentarwemeel/meergranenbloem/speltmeel,…

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel baking soda

Een snuifje zout

250 gram ricotta

+- 150 gram donkere chocoladechips

Wat heb ik gedaan?

Warm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de banaan, de honing, de maple syrup, het ei en het vanille-extract. Doe ook de droge ingediënten (de bloem, het zout, het bakpoeder en de baking soda) in een kom en roer goed door.

Voeg de droge ingrediënten bij de natte en mix goed door. Meng ook de ricotta door het beslag en voeg tenslotte de chocolade chips toe.

Vet een muffinbakvorm in met bakspray (of olie/boter) en verdeel het beslag in de vormpjes. Bak de muffins gaar twintig munten. Laat ze nadien nog goed afkoelen in de bakvorm, want door de warmte dreigen ze anders uit elkaar te vallen (of uit elkaar te ploffen van de keukentafel op de vloer, oeps!). Geniet ervan!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s