Did it again: een magisch loopweekend in Disneyland Parijs

Afgelopen weekend was ik weer in Disneyland. Het doel? Opnieuw de Disneyland Paris Half Marathon lopen, net zoals vorig jaar. Maar dit jaar besloot ik niet alleen voor de 21.1 kilometer te gaan, maar schreef ik me ook in voor de 5K en de (nieuwe) 10K. Je leest het al: ik had een strak loopprogramma. 😉 En ook nieuw dit jaar voor mij? Mijn eigen running squad: Aurelie, Carolien, Davinia en Jennifer genoten samen met mij van het Run Disney weekend. Lees snel mijn verslag! Spoiler alert: ik nam vier medailles naar huis. 😉

5K: DE IDEALE OPWARMER

Het Run Disney weekend nam vrijdagavond de aftrap met de 5K. Net zoals vorig jaar liep het parcours door de Walt Disney Studios, maar volledig nieuw was de start in de Studio’s. Zo stonden we dus vrijdagavond vol ongeduld te trappelen om rond 8 uur van start te gaan. We genoten vijf kilometer lang van de Disneysfeer, zonder ons druk te maken over onze tijd. Kortom, de 5K is een ideale opwarmer voor de andere afstanden. Ook een absoluut pluspunt? De mooie medaille, hij moet zeker niet onderdoen voor de andere. Moe, maar voldaan sluiten we onze ogen om klokslag 12 uur.

DSC_010210K: GOEDGEKEURD!

De dag nadien stond namelijk de nieuwigheid op het programma: de 10K. Hierbij werden we zowaar verwend met een parcours doorheen de Studio’s en het Disneyland park. Daarnaast maakt deze run ook deel uit van de Bibbidi-Boddibi-Boo challenge (10K + 21K). Met kleine oogjes stonden we om 6u15 al in ons startvak, net zoals de halve marathon start deze race om 7 uur. Ook de start bevindt zich voor het park, en ik voelde de kriebels al in mijn buik (gi-gan-tische flashback naar mijn eerste halve marathon die ik toen liep!). Onderweg stopten we ook bij verschillende characters om foto’s te nemen, en uiteraard poseerden we ook bij het kasteel. Plezier alom dus. Die 10 kilometer zaten er eigenlijk véél te snel op. 😉 Ook hier krijgen we weer een joekel van een medaille. Deze run is dus dubbel en dik goedgekeurd!

 

Hoewel het niet de ideale voorbereiding is voor een halve marathon, spenderen we de rest van dag in het park en genieten we ’s avonds van een pasta bij Vapiano (aanrader, en uiteraard wel een goede voorbereiding 😉 ). We besluiten om de Illuminations show ook nog mee te pikken, waardoor we anderhalf uur wachten voor het kasteel. Ik doe een schietgebedje, smeer nog wat recovery gel en hoop dat ik frisse benen heb voor de halve marathon.

IMG_0327.JPGHALVE MARATHON: EEN EZEL STOOT ZICH ECHT NIET TWEE KEER AAN DEZELFDE STEEN

 

Zondagochtend is dan het moment suprême aangebroken: de halve marathon. Ik ben zo blij dat ik deze keer Jennifer, Aurelie en Davinia aan mijn zijde heb, want ik besefte de afgelopen dagen al dat een Run Disney duizend malen leuker is met gezelschap dan wanneer je ‘m alleen loopt. Ook een dankjewel aan de crew die Jennifer toch stiekem bij ons startvak liet starten. #weloveyou Deze keer staan we zelfs om 6 uur al in startvak B, waardoor we bij de derde mini-starwave al over de startlijn lopen. Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, maar de finish is net zoals de vorige races in de Studio’s. Ik weet dus ook al wat er ons te wachten staat (die ‘fijne’ heuvel van kilometer 10 tot 16). Omdat ik me ook nog zéér levendig de spierpijn na de halve van vorig jaar kan herinneren, besluit ik ook om mijn zonal strength compressie capri legging van Nike aan te trekken. Hoewel de Disneyland Half Marathon een superervaring is, is het parcours zéker niet van de gemakkelijkste (lees: veel hoogteverschillen).

Deze keer heb ik ook duidelijk mijn lesje geleerd: vorig jaar liep ik als een gek doorheen de Studio’s en het park, om daarna vermoeid verder te moeten lopen. Nu nam ik het allemaal in mij op, en ga met veel characters op de foto (Mickey en Minnie in hun 25th Anniversery outfit!).

Bovendien was ik ook voorbereid op de kleine desillusie als je uit het park loopt. Kilometer 8 en 16 spendeer je namelijk al lopend doorheen Val D’Europe, maar gelukkig lijken de kilometers in vergelijking tot vorig jaar voorbij te vliegen. Dankjewel running squad, want het parcours leek nu kilometers korter in vergelijking met vorig jaar. 😉 Hoe dichter we bij de Studio’s komen, hoe meer kippenvel ik terug krijg. In Disney Village staan de supporters metersdik om ons aan te moedigen. De laatste twee kilometers duiken we terug de Studio’s in en ik kijk er zo hard naar uit het ‘ik heb vleugels’-gevoel om over de finish te sprinten. Vorig jaar vroeg ik mezelf op dat punt af waarom ik mezelf dit aandeed. Ik boek vooruitgang. 😉

De laatste meters lopen Jennifer en ik hand en hand over de finish. Done. We krijgen de prachtige medaille (nog groter dan vorig jaar!) en ik haal ook de speciale Bibbidi-Boddibi-Boo medaille op.

DSC_0167

Eén Run Disney weekend, vijf running girls en vier medailles later kan ik zeggen: volgend jaar weer? 😉 En psssst: die castle to château medaille? Ooit wordt die van mij. 😉

DSC_0824DSC_0845DSC_0168DSC_0114DSC_0099

Meer Run Disney? Hou de blog dan in de gaten, want de vlogs en officiële foto’s komen er zo snel mogelijk aan! 😉

2 gedachten over “Did it again: een magisch loopweekend in Disneyland Parijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s