Dit is hoe je een smoothie-expert wordt

Een snelle, vullende smoothie is een ideaal gezond ontbijtje voor on the go. En dankzij deze tips wordt je een smoothie-expert.

 1. Ga boodschappen doen. Op je boodschappenlijstje? (Plantaardige) melk, bananen, bevroren fruit (bosbessen, aardbeien, frambozen, mango, kersen…), spinazie, chiazaadjes, amandelboter en eventueel proteïne poeder.

(Heb je nog geen Tupperware-bakjes en een afsluitbare drinkbeker? Sla dat dan ook maar onmiddellijk in!)

 1. Prep al je ingrediënten en doe ze in individuele diepvrieszakjes. Zorg ervoor dat elk zakje bestaat uit een in stukjes gesneden banaan, 75 gram bevroren fruit en 200 gram spinazie (ja echt, zoveel spinazie!). Stop de zakjes in de diepvries op een zichtbare plaats (dus niet achter de dozen pizza en ijs 😉 ).
 2. Zet de volgende ingrediënten in de koelkast op een zichtbare plaats (dus niet achter de chocolademousse 😉 ): (plantaardige) melk, chiazaadjes en de amandelboter.
 3. Zet de blender en keukenweegschaal op een zichtbare plaats op het aanrecht (Heb je dat nog niet? Terug naar de winkel dan!).
 4. Maak je smoothie in vijf minuten! Gooi een zelfgemaakt diepvrieszakje in de blender samen met 240 ml (plantaardige) melk, een theelepel chiazaadjes en een theelepel amandelboter (en eventueel nog een schep proteïne poeder) en mix tot een smoothie. Ta-dah!

Wil je graag upgraden naar een smoothie-expert pro 2.0? Dan kan ik je volgende tips nog meegeven.

 • Hoe rijper de bananen, hoe zoeter je smoothie zal smaken.
 • De bananen zijn de sleutel tot een goede structuur van de smoothie (lekker dik), dus vergeet ze zéker niet in je diepvrieszakje te stoppen.
 • Doe je (plantaardige) melk eerst in de blender, zo moet je geen extra afwas maken om je melk af te wegen.
 • Probeer je smoothie zo snel mogelijk op te drinken. Je kan hem uiteraard bewaren in een afsluitbare beker, maar de smaak en kleur zal er niet op verbeteren…
 • En als je de smoothie toch nog even bewaart, laat de chiazaadjes dan nog even achterwege. Ze zullen er anders immers voor zorgen dat de smoothie een dikke pudding wordt door hun vochtopzuigende functie.
 • Een tip voor de luierikken onder ons: zodra je blender leeg is, kan je gewoon een beetje afwasmiddel en water toevoegen en de blender even opzetten. Eventjes uitspoelen met water en voilà, terug proper. 😉

En jij? Heb jij nog tips om smoothies te maken? Let me know! 🙂


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s