9 producten die eigenlijk stiekeme suikerbommen zijn

Iedereen weet al wel dat snoep en koekjes boordevol suiker zitten. Maar wist je ook dat deze 9 producten stiekeme suikerbommen zijn?

  1. Hoewel fruitsap een gezondere keuze lijkt dan frisdrank, zitten ze toch boordevol (fruit)suikers. Daarnaast bevat fruitsap ook minder vezels dan het echte fruit, aangezien die kapot worden geperst. Fruitsap drink je dus best met mate.
  2. Fruit uit blik. Wie graag een portie fruit eet, kiest best voor vers fruit. Ingeblikt fruit op siroop zit namelijk boordevol suiker.
  3. Gedroogd fruit. Gedroogd fruit is een handige meeneemsnack, maar wordt vaak overschat in ‘gezondheidsgehalte’. Door het droogproces bevat het fruit meer suiker dan vers fruit. Bovendien zal je er snel te veel van eten door het kleinere formaat.
  4. Yoghurt met toegevoegd fruit bevat ook vaak toegevoegde suikers. Een betere optie is dus om natuuryoghurt zelf te gaan zoeten met vers of bevroren fruit en eventueel een beetje honing.
  5. Ontbijtgranen zoals cornflakes. Een kommetje ontbijtgranen met melk is een populair ontbijtje. Toch bevatten de meeste soorten veel suiker en weinig nuttige voedingsstoffen. Kies daarom beter voor muesli of cruesli gezoet met stevia.
  6. Hoewel je zou denken dat afslankshakes of –repen een betere optie zijn dan pakweg een pizza of een pak friet, bevatten ze veel suiker (vaak evenveel als een blikje cola!).
  7. Saladedressings en sauzen. Toegegeven, niemand eet graag droge, rauwe groeten. Gebruik dressings en sauzen toch best met mate, want ook hier zit (raar maar waar) veel suiker in.
  8. Kant-en-klare tomatensaus. Wie gezond en bewust wil genieten van een bord spaghetti bolognaise doet dat best door verse tomatensaus te gebruiken. De voorgemaakte tomatensaus bevat namelijk vaak evenveel suiker als een chocoladereep.
  9. Gebakken bonen in blik. Gebakken bonen in blik zijn een goede eiwitbron, maar ook een suikerbron. Een portie bevat al snel drie theelepels suiker. Hier kies he best voor zwarte bonen, aangezien die ook vitaminen, antioxidanten en mineralen bevatten.

Ken jij nog een stiekeme suikerbom? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s