5 misverstanden waar marathonlopers mee te maken krijgen

Ik mag mezelf bijna, biiiiiiijna een marathonloper noemen. Hoera! Ondertussen heb ik al wel ondervonden dat marathonlopers (en lopers die aan het trainen zijn voor een marathon) met deze vijf misverstanden te maken krijgen.

  1. Je moet zoveel mogelijk lopen. Wanneer ik aan iemand vertel dat ik aan het trainen ben voor een marathon (wat 150% van de tijd gebeurt), krijg ik al een vreemde blik dat ik niet in een volledige loopoutfit klaarsta om te gaan lopen (wat in 75% van de gevallen wel het geval is). Hoewel lange duurlopen uiteraard een belangrijk deel van een trainingsschema van een marathonloper zijn, zijn kortere runs en vooral ook rustdagen minstens even belangrijk.
  2. Je moet gewicht verliezen. Omstaanders durven er al eens vanuit gaan dat een marathonloper eeuwig op dieet staat. Het is niet uitzonderlijk dat een marathonloper zelfs bijkomt tijdens zijn marathontrainingen. Het lopen van lange duurlopen zorgt er namelijk voor dat je al die verbrande calorieën moet gaan compenseren. Marathonlopers hebben veel energie nodig en energie = eten.
  3. Je moet automatisch snel kunnen lopen om zo ver te lopen. De meeste marathonlopers lopen trager én doen minder snelheidstrainingen dan een loper die traint voor een 5K of 10K. Bij een marathon draait het immers rond uithouding en niet rond snelheid. (Maar oké, sommigen zijn gezegend met beide 😉 ).
  4. Je moet wel veel geblesseerd zijn als je zoveel traint. Marathonlopers krijgen wel eens te kampen met pijntjes, maar proberen te allen tijde te voorkomen dat ze ernstig geblesseerd raken. Ja, ook al trainen ze nog zoveel. 😉
  5. Je spendeert waarschijnlijk wel weinig tijd met je vrienden/familie. Marathonlopers zijn echte goochelaars met hun trainingen. Vaak trekken ze er ’s morgens vroeg of ’s avonds laat nog op uit om te gaan lopen, om toch nog een sociaal leven te hebben.

Ken jij nog een misverstand waar marathonlopers mee te maken krijgen? Let me know!

Een gedachte over “5 misverstanden waar marathonlopers mee te maken krijgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s