Gezonde Chicken Alfredo Pasta

Ik had nog nooit gehoord van Chicken Alfredo Pasta, maar blijkbaar is het een pasta met kip (dûh) en een roomsaus. Klinkt heerlijk, maar niet zo gezond. Dus maakte ik er dan maar mijn persoonlijke missie van om een gezondere versie van deze pasta te maken. Bij deze: gelukt!

Wat heb ik gebruikt (voor vier porties)?

250 gram haverpasta (of speltpasta, volkorenpasta,…)

2 kipfilets

400 gram broccoli

500 ml melk

Twee eetlepels olijfolie

Twee eetlepels bloem

50 gram Parmezaanse kaas

Wat heb ik gedaan?

Breng een pan water aan de kook en kook de pasta samen met de broccoli gaar. Ondertussen kan je de kip aanbakken met peper, zout en kipkruiden. Giet de pasta en de broccoli af. Gebruik dezelfde pan om de witte saus te maken.

Verwarm de olijfolie en voeg de bloem doe. Roer goed met een klopper en laat de bloem een minuutje bakken. Voeg een derde van de melk toe en roer goed zodat er geen klonters ontstaan. Voeg daarna de rest van de melk toe en breng de saus aan de kook. Blijf steeds goed roeren zodat je geen aanbaksel krijgt aan de bodem van de pan.

Wanneer de saus na een tiental minuten begint in te dikken, voeg je de Parmezaanse kaas toe. Doe de kip samen met de pasta en de broccoli in de pan en roer goed door zodat alles bedekt is met saus. Serveer met nog wat extra Parmezaanse kaas.

DSC_0032

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s