Waarom met een foodstagram beginnen veel moeilijker is dan je denkt

Tegenwoordig springen de foodstagrams als paddenstoelen uit de grond en word je op Instagram doodgegooid met avocado toasts, smoothie bowls, freakshakes en allerhande unicorn food. Maar met een foodstagram beginnen is helemaal niet zo gemakkelijk als je denkt. Dit is namelijk waarom.

  1. Je hebt het perfecte licht nodig. Het is essentieel om het perfecte licht te vinden wanneer je een foto van je eten wil nemen, maar dat is sumermoeilijk. Wanneer het te licht is, zal je een schaduw maken, wanneer het te donker is zie je niet genoeg details. Wanneer je op restaurant bent, kan je natuurlijk moeilijk met je bord zomaar naar buiten lopen. De gouden tip? Probeer een tafeltje met goede lichtinval te pakken te krijgen.
  2. De juiste invalshoek kiezen is moeilijk. Bij een foodfoto moet je je invalshoek kiezen, en dat is niet altijd even makkelijk. Meestal probeer je dan ook 20 verschillende hoeken uit voor je de juiste vindt. In sommige gevallen is een bovenaanzicht perfect, en anders kan je een zijaanzicht proberen.
  3. Andere mensen in het restaurant staren je aan. Wanneer je een mini fotoshoot begint te houden met je bord, krijg je gegarandeerd vreemde blikken in het restaurant. Je voelt je nogal bekeken, maar hey. Alles voor de perfecte foto, toch?
  4. Je moet enorm hard nadenken over je captions om creatief te blijven. Je kent ondertussen minstens 15 verschillende synoniemen van het woord lekker, maar meestal spendeer je nog 10 minuten aan het schrijven van de perfecte omschrijving.
  5. Je vrienden gaan je een beetje haten omdat ze niet ongestoord kunnen eten. Wanneer het bord van je restaurantgezelschap er ook superlekker uitziet, kan je natuurlijk niet anders dan ook van dat bord een vijfhonderdtal foto’s te nemen. Tot groot ongenoegen van je hongerige tafelgenoten.

Heb jij ook een foodstagram die ik absoluut moet volgen? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s