9 hamburgertoppings die ideaal zijn voor sporters

Wie regelmatig sport, let waarschijnlijk ook wel op zijn voeding. Maar af en toe een hamburger, dat is zeker dubbel en dik verdiend. šŸ˜‰ En dankzij deze 9 hamburgertoppings hoef je je zelfs niet schuldig te voelen, want ze zijn ideaal voor sporters.

  1. Tomaten en olijven. De combinatie van tomaat met olijf zorgt ervoor dat de antioxidanten die tomaat bevat, beter hun werk gaan doen.
  2. Mango en jalapenos. Deze zoet-pikante topping zit bomvol vitamine C, wat helpt bij de zuurstoftoelevering tijdens het sporten.
  3. Kool en champignons. Deze topcombinatie zorgt voor veel vitamine D, wat zorgt voor een betere opname van calcium.
  4. Bonenchili en puntpaprika. Je lichaam krijgt een ijzerboost dankzij de bonen, en vitamine C in puntpaprika.
  5. Geroosterde zoete aardappelfrietjes met avocado. Zoete aardappel zijn rijk aan carotenoĆÆden, die instaan voor een gezonde huid, botten en een goed werkende immuunfunctie. Wanneer je ze combineert met de vetten van een avocado, worden alle voedingsstoffen goed opgenomen.
  6. Gegrilde aubergine en munt. De ontstekingsremmende anthocyanines van aubergine is een topcombinatie met de kalmerende spijsverteringsfunctie van munt.
  7. Broccolischeuten en zongedroogde tomaten. Wanneer je broccoli en tomaten combineert, leidt dit tot een afname in tumorgroei.
  8. Gegrilde ananas en bosui. Ananas bevat bromelain, wat help bij blessuregerelateerde ontsteking, terwijl de enzymen in bosui een stofje bevatten met antivirale eigenschappen.
  9. Gebakken ei en spinazie. Dankzij de proteĆÆne in eieren bescherm je je spieren, en de vitamine K in spinazie bescherm je je botten.

Heb jij deze toppingcombinaties al eens geprobeerd? Of weet jij er nog eentje? Let me know! šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s