10 compleet normale dingen die kunnen gebeuren tijdens een marathon

Een marathon lopen vraagt enorm veel training en voorbereiding. En ook al kan je nog zo goed getraind en voorbereid hebben, er is geen enkele zekerheid dat alles tijdens race day op wolkjes gaat lopen. Deze 10 compleet normale dingen kunnen namelijk gebeuren.

  1. Er zijn weinig lopers die een echte stenen maag hebben. Ook al heb je op je voeding gelet en al je energy gels getest tijdens je trainingsweken, de zenuwen tijdens race day kunnen alles overhoop gooien. En dat mag je héél letterlijk opnemen.
  2. Je hebt je schoenen voldoende ingelopen. Je hebt overpriced antibleinsokken gekocht. En toch voel je halfweg je marathon een blein opkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het parcours komen, wanneer je op een andere ondergrond loopt, of op een helling loopt, ga je namelijk andere drukpunten op je voeten creëren. Met andere woorden: auw.
  3. Zwarte teennagels. Lopers die lange duurlopen lopen krijgen bijna standaard te maken met zwarte teennagels, dit zijn blauwe plekken op je nagelbed. Dit komt door te kleine maar ook te grote schoenen. Ook tijdens een marathon is het goed mogelijk dat je teennagels zwart uit je schoenen komt, je hebt immers tijdens je training nog nooit zo’n lange afstand gelopen.
  4. Pijnlijke voeten. Ook al voelden je schoenen aan als wolkjes tijdens je training, je zal nooit compleet voorbereid zijn om 42,2 kilometer in een paar loopschoenen te lopen.
  5. Ook al heb je praktisch je hele lichaam ingesmeerd met een anti-schuurcrème, de kans is vrij groot dat je toch de typische zeurende, brandende pijn zal voelen aan je bovenbenen, je schouders, …
  6. Kleine ergernissen aan andere lopers. Een marathon loop je natuurlijk nooit alleen. En wanneer je 42,2 kilometer lang bij ongeveer dezelfde lopers loopt, is het logisch dat je je gaat ergeren aan kleine dingen. Wie hijgt er zo? En wie heeft die rinkelende sleutel in z’n zak zitten? Aaaaargh!
  7. Onverwacht zelfvertrouwen. Je bent helemaal voorbereid dat je wel eens een mentaal dieptepunt kan bereiken tijdens de moeilijkste kilometers. Maar plots krijg je een portie onverwacht zelfvertrouwen en wéét je gewoon dat je die eindstreep gaat halen. Just do it.
  8. Vreemde foodcravings. Plots lijkt het wel of je zwanger bent. Tijdens het lopen krijg je dorst en honger, en ineens heb je goestingkes in de meest vreemde drank- en voedselcombinaties. Een dampende chocomelk met een vettige hamburger als post race meal? Kom maar door!
  9. Alles doet pijn. De eindstreep komt steeds dichterbij, maar alles begint zoveel pijn te doen. Niet alleen je benen, maar je armen, je rug… Als je het maar in één stuk haalt!
  10. Het drastische besluit. Halfweg de marathon beloof je aan jezelf om never, nooit, jamais nog een marathon te lopen. Goed zot! Maar wacht toch maar even tot enkele weken na de marathon om zo’n drastische beslissing te nemen. 😉

Ken jij nog compleet normale dingen die kunnen gebeuren tijdens een marathon? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s