Acht eetgerelateerde vragen die lopers altijd voorgeschoteld krijgen

Het valt niet te ontkennen: lopers hebben een heel nauwe relatie met eten (rungry, it’s a thing people!). Wanneer mensen horen dat je een loper bent, krijg je dan ook onmiddellijk deze zeven eetgerelateerde vragen voorgeschoteld.

 1. Je eet friet/pizza/donuts??!! Het is niet omdat iemand een loper is, dat we constant bezig zijn met onze voeding (en dan met name het aantal koolhydraten, vetten en eiwitten). Laten we ook eerlijk zijn: we hebben niet altijd tijd of zin om een volledig runner-approved potje eten te maken.
 2. Moet je geen pasta eten? Ja. Lange afstandslopers doen aan koolhydratenstapelen. Het is een onderdeel van de training en de voorbereiding voor een belangrijke wedstrijd. Maar de meeste mensen denken dan onmiddellijk aan emmers vol spaghetti. En ja, het is een vrij standaard maaltijd om te stapelen, maar er zijn nog genoeg andere manieren om koolhydraten te eten.
 3. Ga je dat allemaal opeten? JA. JA. IK GA DAT ALLEMAAL OPETEN. EN WAARSCHIJNLIJK NOG EEN DESSERT OOK. 😉 Wie veel loopt, eet veel. Dubbel en dik verdiend, want dubbel zoveel calorieën verbrand.
 4. Ben je aan het stapelen? Misschien. Soms. Ja. Maar niet vandaag. Het is niet omdat je ons voor een dampend bord pasta ziet zitten, dat we automatisch aan het stapelen zijn. Ook niet als we daarvoor ook al een muffin of twee gegeten hebben. Whooooops. Maar laat het duidelijk zijn: no judging als wij ook eens een beetje teveel eten.
 5. Hoe kan je nu eten terwijl je loopt?! Wanneer je een lange afstand loopt, moet je eten halfweg je run. Punt. Is dat leuk? Nee. Want in plaats van een lekkere snack, moeten we het stellen met een lauw gelletje dat ergens weggemoffeld in onze achterzak steekt. Dus, eten tijdens het lopen, we learned the hard way.
 6. Ga je mee Mexicaans/Thaïs/Indiaans eten vanavond? Euhm. Neen. Morgen moet ik een duurloop lopen en pikant eten is dan ook te vermijden. Trust me, you don’t wanna know.
 7. Kan je niet gewoon eten wat je wil? I wish.
 8. Wat eet je voor je gaat lopen? Waarschijnlijk de populairste vraag. Het antwoord? Iets met veel koolhydraten dat gemakkelijk te verteren is, zoals geroosterd brood, bananen, pannenkoeken of havermout.

Ken jij als loper nog een eetgerelateerde vraag die je vaak wordt gesteld? Let me know! 🙂

Een gedachte over “Acht eetgerelateerde vragen die lopers altijd voorgeschoteld krijgen

 1. Ik eet 90% veganistisch en loop heel veel. Mensen begrijpen niet dat dat kan, plantaardig eten en toch zo veel en zo goed kunnen lopen zonder onderuit te zakken 😉
  Terwijl ik net beter en makkelijker loop sinds ik plantaardig eet…
  Jouw issues zijn ook wel herkenbaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s