Spinazie-geitenkaas risotto

Ik had nog nooit risotto gegeten. Tot nu dan. And boy, I’ve been missing out! Oké, een lekkere risotto maken vraagt veel tijd, maar deze variant met spinazie en geitenkaas is het zo hard waard. Trust me on this one.

Wat heb ik gebruikt (voor twee personen)?

Een ui

Bladpeterselie

130 gram risottorijst

100 ml witte wijn

500 ml groentenbouillon

150 gram spinazie

40 gram Parmezaanse kaas

110 gram geitenkaas

Wat heb ik gedaan?

Begin met de bouillon te maken: breng hiervoor 500ml water aan de kook en los er een groente bouillonblokje in op. Versnipper de ui en fruit aan in een grote pan. Voeg ook de peterselie toe. Zodra de ui gebakken is, voeg je de risottorijst toe. Schep goed om, zodat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en laat verdampen. Zodra de pan terug droog is, kan je de bouillon toevoegen.

Gebruik hiervoor per keer telkens een soeplepel, en voeg pas nieuwe bouillon toe zodra de vorige portie volledig werd opgenomen. Blijf ondertussen de rijst goed rondscheppen, om te voorkomen dat deze gaat aanbranden. Dit duurt zo’n twintig minuten.

Als laatste voeg je de spinazie toe, samen met de Parmezaanse kaas en de geitenkaas. Laat nog zo’n twee minuutjes sudderen, zodat de spinazie kan slinken en de kaas kan smelten. Serveer de risotto met nog een beetje extra Parmezaanse kaas en peterselie. Smakelijk!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s