HAPPY HAVERMOUT: smores havermout

Elke keer ik terugkom uit Amerika krijg ik last van de post America blues. Deze keer kan ik dan ook met heel m’n hart zeggen: ik mis New York. Om niet bij de pakken te blijven zitten, besloot ik om het Happy Havermout receptje van deze maand te gebruiken om toch nog een beetje te kunnen genieten van Amerika. Daarom verwerkte ik een typisch Amerikaans dessert in mijn ontbijtje: smores. Een goddelijke combinatie van havermout, marsmellows, chocolade en koekjes, als dat niet genoeg is om onmiddellijk de keuken in te duiken, weet ik het ook niet meer. 😉

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon)?

Een klein ovenbestendig schaaltje

30 gram havermout

200 ml amandelmelk

30 gram donkere chocolade chips

2 petit beurre koekjes

Mini-marshmellows, voldoende om de bovenkant van je schaaltje te bedekken

Wat heb ik gedaan?

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout met de melk in het kommetje en voeg daarna de chocolade chips door. Breek de petit beurre koekjes in stukjes, en meng deze ook door de havermout. Bestrooi tenslotte met de mini-marshmellows. Bak de havermout 15 minuten in de oven, zodat de marshmellows dat lekkere, gegrilde korstje krijgen. Smakelijk!

Heb jij al eens smores havermout geprobeerd? Wat vond je ervan? Let me know!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s