6 redenen waarom je ook snelheidstrainingen zou moeten doen

Loopschema’s draaien niet altijd rond lange duurlopen, maar ook rond snelheidstrainingen. En hoewel ik daar vaak tegenop kijk (Zo vermoeiend! Zo moeilijk!), zijn deze trainingen minstens even belangrijk als lange duurlopen. Dit is namelijk waarom je ook snelheidstrainingen zou moeten doen.

  1. Je verbrandt veel calorieën. Lopen is een echte cardiosport. Hoe sneller je een afstand loopt, hoe meer calorieën je dan ook verbrand. Bovendien geeft een intensieve training je metabolisme een boost, en ook na je workout blijft je metabolisme draaiende.
  2. Je bouwt kracht op. Bij snelle runs zet je automatisch meer spieren aan het werk. Je verlengt je pasgrootte bij het springen, waardoor je beenspieren harder zullen werken.
  3. Je krijgt een betere cadans. Wanneer je een snellere pace probeert vast te houden, zal ook he cadans zich daarnaar aanpassen. Je zal steeds sneller, natuurlijker en met minder moeite gaan lopen.
  4. Je traint je uithoudingsvermogen. Dankzij snelle runs verbeter je je aerobische capaciteit. Je hart zal sneller moeten pompen om je spieren van zuurstof te voorzien. Hierdoor zal ook je hart sterker worden.
  5. Je kan langer lopen. Door een intensieve inspanning een langere periode aan te houden, laat je je lichaam wennen aan het lopen aan een hogere snelheid. Hierdoor zal je lichaam minder snel lactaat produceren, waardoor je het lopen langer gaat kunnen volhouden.
  6. Je zal lopen leuker vinden. Ook al is je hoofddoel niet om sneller te lopen, zal je toch kunnen profiteren van de merkbare verschillen in je conditie. En wie vind het nu niet leuker om dezelfde afstand sneller én met minder moeite te lopen? 😉

Doe jij al snelheidstrainingen? Of ken je nog een ander voordeel? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s