9 dingen die ik geleerd heb bij de NY Marathon

Ondertussen is het al een maand geleden dat ik mijn allereerste marathon liep. En die van New York dan nog! Hoewel ik dacht dat ik redelijk voorbereid was, heb ik tijdens deze marathonreis toch nog heel veel geleerd.

  1. Buy all the merchandise.

Elke marathon heeft zo zijn offciële kledingpartner, voor New York is dat New Balance. En hoewel ik al weken voordien de Amerikaanse webshop stalkte, financiële plannen opstelde en hartverscheurende keuzes maakte… Slaagde ik er toch in om me aan m’n wish list te houden.

Wrong! Want hoe meer je de merchandise ziet, hoe meer je wil! Mijn geluk kon ook niet op toen ik bij Nike een paar marathon-items zag (WAAROM KOCHT IK ALLEEN HET TOPJE??). Het punt is… Je wil toch stiekem zoveel mogelijk stuff om te laten zien dat je de marathon hebt gelopen. Ook al is – pijnlijk genoeg – alles na de dag van de marathon al in de sale.

  1. Stapelen, stapelen, stapelen.

Zaterdag leek de hele dag te draaien rond… Eten. De pastaluch was nog maar net achter de rug, of ik zat al in mijn bed braaf pannenkoeken te eten. Burp. Ook dan kwam het besef dat het nog eens 24 uur zou duren voor ik ‘gewoon eten’ (lees: geen pannenkoeken of gelletjes) zou eten op het TUI After The Run Dinner.

  1. De marathonzak is nooit groot genoeg.

De doorschijnende plastic zak die je mag afgeven in de startdorpen zag er gigantisch uit op de expo. Tot je probeert om alles wat je wil meenemen in die zak te proppen. Kwestie dat het plastic geval dan ook gevuld is met 1/4de ‘dit heb ik absoluut nodig’ en 3/4de ‘voor het geval dat’.

  1. De rij aan de dixi’s duurt superlang.

Ik heb op een loopwedstrijd nog nooit zoveel dixi’s gezien. En ik heb ook nog nooit zo lang aangeschoven. Hoewel we meer dan uur voor de start op het terrein waren, kregen Aurelie, Annemerel en ik net genoeg tijd om onze plastic zak af te geven en de dixi’s te bezoeken. Hoe dan?

  1. Je hebt de ergste haarklitten in eeuwen.

Een marathon lopen in de motregen = geen ideale combinatie voor je haar. Ik voelde het drama al halfweg: mijn staart werd één grote klit. Maar hey, na een tijdje geef je er geen ene f*** meer om. Tot het probleem zich tijdens het douchen weer stelt.

  1. Ik had de memo over de te lopen afstand niet goed aangekregen.

Een marathon is 42.195 meter lang. Toch had ik dit niet goed in m’n oren geknoopt tijdens de marathonmeeting, want ik liep vlotjes een kilometer extra. Ik dacht nochtans dat ik vooral de meute moest volgen tijdens het lopen, maar blijkbaar heb ik dan onderweg nog een extra detour gemaakt. Helaas moet je toch effectief over de finishmat om je medaille te krijgen. 😉

  1. Het publiek is onuitputtelijk.

Ook al miezerde het de hele tijd, het publiek bleef geweldig. Op sommige momenten hoorde ik zelfs m’n eigen muziek niet boven het geschreeuw. Daar kan België nog een puntje aan zuigen.

  1. Een douche voelde nog nooit zo goed.

Halleluja, na het bezoekje aan Tiffany&Co stond de volgende prioriteit op het programma: douchen! Alle pijn die je eerder voelde, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook al ontdek je bij het uittrekken van je sportbeha twee prachtige schuurplekken. Mag ik in die douche blijven wonen?

  1. Compressiesokken zijn hemel op aarde.

Na die langverwachte douche compressiesokken aantrekken, dat is pas hemel op aarde. Meestal hou ik niet van het spannende gevoel, maar na de marathon wou ik trouwen met mijn sokken. Ik geloof ook heilig in het feit dat ik de dag nadien minder spierpijn had door mijn compressielegging aan te trekken. Helaas wel jammer van die thromboses op de terugvlucht. 😉

Heb jij al eens een marathon gelopen en heb jij toen ook nog dingen geleerd? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s