7 voedingscombinaties die je altijd samen zou moeten eten

Net zoals je in het echte leven beste vriend(inn)en hebt, bestaat dit ook bij voeding. Deze combinaties zou je namelijk altijd samen moeten eten om te profiteren van een boost in je gezondheid.

  1. Kalkoen en zoete aardappel. Kalkoen bevat veel zink, net zoals zoete aardappel veel vitamine A bevat. Vitamine A bevorderd het zich en zorgt voor een stralende huid. Zink zorgt ervoor dat vitamine A wordt geabsorbeerd, getransporteerd en gebruikt.
  2. Een salade met dressing (geen light variant) of ei. Om ten volle te kunnen genieten van de vele voordelen van groenten, combineer je ze best met vetten zodat de carotenoïden beter worden opgenomen. Voeg dus zeker een dressing of een eitje toe aan je salade.
  3. Spinazie en aardbeien. Het is algemeen geweten dat dierlijk ijzer (uit vlees) beter wordt opgenomen door het menselijk lichaam dan plantaardig ijzer (zoals spinazie). Maar door meer vitamine C te eten, zal de opname van plantaardig ijzer toch een boost krijgen (tot 35% extra). Dankjewel aardbei!
  4. Griekse yoghurt en banaan. Griekse yoghurt zit boordevol calcium, wat belangrijk is voor gezonde botten en tanden, en ondersteunt de werking van de spieren en zenuwen. De absorptie van ijzer wordt bevorderd door de vezel inuline, wat gevonden wordt in ui en artisjokken, maar ook in banaan. En ik eet m’n Griekse yoghurt dan toch liefst met banaan. 😉
  5. Groene thee met citroen. Wie regelmatig groene thee drinkt, geniet van de antioxidanten die ziektes bestrijden én geeft z’n metabolisme een boost. Voeg gerust een kneepje citroensap toe, want het zorgt ervoor dat de gezonde antioxidanten tot vijf keer beter worden opgenomen.
  6. Appels en donkere chocolade. Wanneer je quercetin (een antioxidant dat je terugvindt in rode appels, druiven, ui en look) en catechines (een antoxidant dat je terugvindt in rode wijn, donkere chocolade en bessen) combineert, voorkomen ze hartziektes. Daarnaast verlicht quercetin de symptomen van allergie en beschermt het tegen kanker.
  7. Havermout en blauwe bessen. Havermout en blauwe bessen zitten tsjokvol fytochemicaliën die ontsteking en ziektes bestrijden. Daarnaast zorgt deze combinatie ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder hoog gaat pieken en geeft het een langer voldaan gevoel.

Ken jij nog gouden voedselcombinaties? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s