De 96 beste looptips en –hacks: je uitrusting (40-52)

Wie meer dan alleen maar wat recreatief wil lopen, kan alle tips & hacks rond lopen gebruiken. Daarom zocht ik de beste bij elkaar, goed voor 96 gouden tips en hacks. Na deel drie komt uiteraard deel vier: de motivatietips.

 1. Maak er een gewoonte van. Er is niets erger dan van de running wagon vallen nadat je zoveel tijd hebt gestoken in een trainingsschema. Probeer om daarom in je trainingsroutine te blijven en maak een gewoonte van regelmatig te gaan lopen. Dit kan door je trainingen in je agenda te zetten, maar ook door een runbuddy te zoeken.
 2. Stel een doel. Bij lopen is het bijna essentieel om een doel te stellen, zodat je je focus tijdens al het trainen niet verliest.
 3. Zoek een Ik zei het al eerder: zoek een loopmaatje. Studies toonden namelijk aan dat je consistenter zal trainen en nét dat beetje harder zal trainen.
 4. Hou je progressie bij. Hou een logboek van je progressie bij. Wanneer je met een loopapplicatie of een sporthorloge loopt, zal je automatisch een digitaal logboek hebben.
 5. Loop van of naar je werk. De balans zoeken tussen het dagdagelijkse leven en een trainingsschema is niet gemakkelijk. Plan daarom alles zo efficiënt mogelijk: waarom je niet eens van of naar je werk lopen? Zorg er dan alleen voor dat je een goede looprugzak hebt om al je spullen in weg te steken (bv. Salomon of Lululemon).
 6. Beloon jezelf voor je succes. Wanneer je een bepaald doel bereikt, ben je eigenlijk bijna verplicht om jezelf te belonen voor het harde werk dat je hebt verzet. Koop bv. een mooie nieuwe looplegging of ga eens lekker uit eten.
 7. Probeer Zombies, Run. Wie z’n training graag wil omvormen tot een avontuur, kan de app Zombies, Run downloaden. Hierbij word je de held van je eigen zombie-verhaal. Leuk, toch?
 8. Luister naar de juiste muziek. Studies hebben al aangetoond dat de juiste muziek de sportprestatie verbeterd. Wanneer je playlist samenstelt, moet je alleen rekening houden met de BPM (beats per minute). De ideale loopplaylist heeft muziek met 120 tot 140 RPM. Op Spotify kan je voorbeeld al op maat gemaakte playlist terugvinden.
 9. Bereid je de avond voordien voor. Leg de avond voordien al je loopspullen klaar. Zo bespaar je ’s ochtends niet alleen een hoop tijd, maar zal je ochtend ook stressvrij en vlot verlopen.
 10. Lees loopgerelateerde websites en blogs. Wie veel leest over lopen, zal automatisch ook gemotiveerd zijn om de loopschoenen aan te trekken. Naast m’n eigen blog (;-) ) kan ik ook nog Annemerel (uiteraard!), Aurelie (marathonmaatje!) en The Running Beans aanraden. HYPERLINKS
 11. Race! Wanneer je je motivatie zo hoog mogelijk wil houden, schrijf je je best regelmatig in voor een race, of het nu een 5k is of een halve marathon.
 12. Verander je looproute. Als je dag in, dag uit steeds dezelfde route loopt… Dat is nu niet bepaald motiverend. Daarom kan je beter afwisselen in je looproutes.
 13. Loop ’s ochtends. Ik ben een ochtendloper, en dat is maar goed ook. Studies hebben namelijk aangetoond dat sporters die ’s ochtends sporten, consistenter en efficiënter sporten dan sporters die pas later sporten. Bovendien zorgt een morning run ervoor dat je een beter humeur hebt, je productiever bent, meer calorieën verband en je beter focused bent voor de rest van de dag. What’s not to like?

Heb jij nog motivatietips die ik vergeten ben? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s