Vier onmisbare items bij het lopen in het donker

De trainingen voor de Tokio marathon zijn officieel gestart, yay! Maar… Trainen voor een voorjaarsmarathon wil helaas ook zeggen: trainen in de winter. En hoewel ik mijn lange trainingen steeds overdag probeer te plannen, kan ik helaas niet vermijden om toch een aantal keer per week in het donker en in de kou te lopen. Gelukkig heb ik een aantal onmisbare items om deze trainingen toch zo aangenaam en veilig mogelijk te houden.

  1. Run Light

Wanneer je op de openbare weg loopt, is een run light onmisbaar. Het zorgt er niet alleen voor dat je ook licht hebt op slecht belichte wegen, maar het maakt je ook zichtbaar voor auto’s en fietsers. Ik loop ook steeds in de tegenovergestelde richting, om zeker tegenliggers te zien aankomen.

Dit Run Light van Decathlon is het ideale loopaccessoire. In tegenstelling tot traditionele hoofdlampen, is dit Run Light een harnas dat supercomfortabel zit.

Het lampje is sterk genoeg om zeker 20 meter ver te schijnen, en heeft zelfs verschillende standen. Bovendien kan je het lampje ook kantelen zodat je meer naar de grond kan schijnen wanneer dat nodig is. Achteraan bevat het run light de oplaadbare batterij die bovendien ook rode lampjes bevat, zodat ook je rug opvalt in het donker. Het Run Light laad je eenvoudig op met de bijgeleverde kabel, een volle batterij zorgt ervoor dat je 5 uur lang verlicht kan lopen.

  1. Thermoshirt

Wanneer je gaat lopen in de winter, zal je je moeten aankleden met een laagjessysteem. Het belangrijkste onderdeel? Een thermolaagje. Je wil immers geen koud lijden tijdens het lopen. Bovendien zal je bij een gewone longsleeve te kampen krijgen met warmteverlies, wat ook tot energieverlies lijdt.

Deze longsleeve heeft een thermostof die tegelijk ook licht ademend is. Ook de duimgaten zijn altijd een absoluut pluspunt wanneer het koud is. Het felle kleurtje zorgt ook dat je zichtbaar blijft.

  1. Thermolegging

Net zoals een thermoshirt, trek je best een lange thermolegging aan. Deze legging bestaat uit thermomateriaal, maar heeft ook genoeg ventilerende mesh in de knieholtes, toch wel mijn absolute vereiste bij een lange looplegging. Bovendien heeft ze een brede tailleband die niet snijdt of afzakt. De ritsen onderaan de broek zorgen er ook voor dat je ze gemakkelijk aan en uit kan trekken.

  1. Jasje

Tijdens looptrainingen bij slecht weer is een loopjasje onmisbaar! Het beschermt je niet alleen tegen regen, maar ook tegen snijdende wind. Dit jasje bevat twee verschillende technologieën: zo is het wind- en waterdicht, maar is het tegelijk ook ventilerend dankzij de verschillende openingen en ritsen en zorgt het voor een goede zweetafvoer op de rug. De isolerende stof zorgt er ook voor dat je zelfs bij temperaturen onder de 10 graden warm blijft.  De buff en kap die je beiden ook van het jasje kan halen, zijn zeker geen overbodige luxe bij slecht weer. En tenslotte zijn ook de reflecterende details zeker mooi meegenomen.

Kortom, dankzij deze items zal ik mijn trainingen in het donker zeker tot een goed einde brengen!

En jij? Heb jij nog onmisbare items wanneer je gaat lopen in het donker?

Dit is een gesponsord bericht, maar dat verandert echter niets aan mijn eerlijke mening over deze producten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s