De 96 beste looptips en –hack: levenslange tips (92 – 96)

Wie meer dan alleen maar wat recreatief wil lopen, kan alle tips & hacks rond lopen gebruiken. Daarom zocht ik de beste bij elkaar, goed voor 96 gouden tips en hacks. Ondertussen is het allerlaatste deel aangebroken: de levenslange tips.

  1. Houd het simpel. Hoogst waarschijnlijk ben je na de 91 voorbije tips nogal wat overweldigd. Maar zorg ervoor dat je motto ‘houd het simpel’ is. Maak het je motto wanneer je je loopprestaties wil verbeteren, of een nieuw doel wil stellen. Ken jezelf, stel de juiste doelen en omarm het leerproces, met ups en downs.
  2. Neem lopen niet te serieus. Ik hou van lopen. God, ik hou er zelfs zoveel van dat ik het grootste deel van mijn tijd spendeer aan lopen én erover bloggen. Maar ik heb ook een eigen leven. Of dat probeer ik toch. 😉 Het punt dat ik probeer te stellen… Laat lopen je leven niet overnemen. Je kilometers definiëren jezelf niet. Je snelheid definiërt jezelf niet. En je PR’s definiëren jezelf niet.
  3. Leer van je fouten. Als je geen fouten maakt… Dan probeer je waarschijnlijk niet hard genoeg. Voel je vrij om fouten te maken, want uit fouten kan je leren.
  4. Wees consistent. Het verschil tussen een loper en een goede loper? Dat is waarschijnlijk consistentie. Consistentie is één van de belangrijkste elementen van een trainingsschema, want zonder consistentie zal je je doelen niet berijken.
  5. Lopers lopen. Bottom line is… Om een goede loper te worden, zal je moeten… Lopen. Je kent de deal wel, om beter te worden, zal je moeten oefenen. 3. 2. 1. GO!

Heb jij nog ultieme looptips voor het leven? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s