2017, een recap

Een nieuw (sport)jaar staat voor de deur, tijd om eens terug te blikken op het voorbije jaar. Lees je even mee?

Vorig jaar wist ik al dat mijn loopjaar drastisch zou veranderen. Toen ik in 2016 over de finishlijn van de eerste Disneyland Paris Half Marathon liep, wist ik het al: ik zou een marathon lopen in 2017. En dan niet de minste, maar de New York marathon. Ik hield het nog een hele tijd geheim, maar schreef me stiekem al in bij TUI Sports, om later zelfs deel uit te maken van #teamannemerelrunsnyc2017

Mijn jaar startte dus met een lactaattest op 19 januari, om goed te trainen voor de marathon die ik op 5 november zou lopen. En hoewel ik een beetje teleurgesteld was van de resultaten (HOEZO IK MOET NU ALS EEN SLAK LOPEN??), begon ik vol goede moed aan mijn trainingsschema. En hoewel ik maar niet vooruit leek te geraken, boekte ik toch beetje bij beetje vooruitgang. Ook schreef ik me in voor de jaarlijkse Belgische looptraditie: de Antwerp 10 Miles op 23 april, in de hoop om mijn PR van 2016 van 01:28:269 te verbreken.

Helaas bleek de week voor de 10 Miles dat ik niet alleen al maandenlang met een ijzertekort kampte, maar ook nog eens klierkoorts had. Hallo vermoeidheid! Ik besloot, koppig als ik ben, om toch de 10 Miles te lopen. Het resultaat? 01:39:11. Méér dan 10 minuten trager. Auw. Maar ik gaf niet op, en bleef geduldig verder trainen.

Op 1 mei stond de volgende wedstrijd alweer op de planning: de 10 KM van Knokke. Ik keek er enorm hard naar uit, niet alleen omdat ik tijdens de zomer van 2016 een hele maand in Knokke heb gewoond (en gelopen!), maar ook omdat ik volgens mijn schema voor een keertje alles zou mogen geven. En dat deed ik dan ook, en liep over de finish in 58:08. Het gevoel om eindelijk nog eens een 10 kilometer onder één uur te lopen, dat was héérlijk!

Mei was best een sportieve maand, want ik liep naast de 10 km van Knokke nog een andere loopwedstrijd. Zo schreef ik me ook in voor de 20 KM van Brussel op 28 mei. Die bewust dag was het warm. Héél warm. Daarom besloot ik ook om op het 10 kilometerpunt het blikje Isostar aan te nemen. Een blikje dat de 10 kilometers die ik nog moest afleggen, een persoonlijke hel werden door maagproblemen. Lesje geleerd, en ik liep over de finish op 02:20:19. Maar mijn wraak? Die neem ik uiteraard dit jaar!

De Ten Miles in Antwerpen zouden niet de enige 16.1 km-wedstrijd zijn die ik in 2017 heb gelopen. Samen met #teamannemerelrunsNYC2017 stond namelijk de Tilburg 10 Miles op het programma. Deze wedstrijd zag ik als een extra training, een extra kans om mijn slechte tijd van de Antwerp 10 Miles te verbeteren. En dat deed ik, met een tijd van 01:33:53.

Op 22 september was ik opnieuw in Disneyland Parijs te vinden: ik zou opnieuw de halve marathon lopen, samen met de 5K en 10K. De hele reutemeteut dus. 😉 En dit jaar stond ik niet moederziel alleen aan de start, maar had ik een heuse squad van maar liefst 4 toffe meisjes. Aurelie, Davinia en Carolien kende ik al via onze Instagramaccounts, maar we hadden elkaar nog nooit allemaal in het echt gezien. Ook collega & ondertussen loop- en marathonmaatje Jennifer vervoegde ons fantastische groepje voor de halve marathon. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat we elkaar via social media hebben leren kennen, want dit was één van mijn topweekends van 2017.

De echte boost die ik in 2017 kreeg bij een loopwedstrijd? Dat was op 8 oktober bij de halve marathon van Eindhoven. De halve marathon kwam redelijk ongepland, ik wist namelijk pas vier dagen voordien dat ik de halve marathon zou lopen, samen met Tom, één van mijn lectoren. Ik besloot dan ook maar om er een generale repetitie voor D-day, de marathon, voor te maken. Ik hoopte om mijn ‘thuisgelopen’ PR van 02:06:15 te verbeteren. Op het parcours leek ik wel te vliegen en verbrak mijn PR aan diggelen met 01:58:33. Dé boost van zelfvertrouwen voor 5 november.

Maar dé grootste wedstrijd van 2017? Dat was uiteraard de New York Marathon. Ik heb er al veel over geschreven en geblogd, maar het punt is… Ik blijf teleurgesteld in mezelf omdat ik mijn streeftijd niet haalde. En dat is stom, want zoveel van jullie zijn wél trots op me. Maar goed, een nieuw jaar, een nieuwe kans? 😉

Hoe was jouw sportieve jaar? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s