10 dingen die je mag thuislaten bij je volgende run

Lopen op zich zou simpel moeten zijn, toch? Daarom mag je de volgende dingen thuislaten bij je volgende run, om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  1. Angst. Wanneer je een trainingsschema volgt, kan je de indruk krijgen dat je dit nooit zal kunnen voltooien. Het lijkt dan ook allemaal zo moeilijk, vooral die lange afstanden en al die snelheidstrainingen: het is om angst voor te krijgen! Maar doe gewoon je best, en er is niets om angst voor te hebben.
  2. Tijd. Laat een paar keer per maand je horloge eens thuis, zodat je je gedachten kan resetten in plaats van constant alle cijfertjes in het oog te houden.
  3. Attitude. Zoals ze bij Frozen zeggen: let it goooo! Wat je ook lastig maakt of je stresseert, laat het thuis. En als je gelukt hebt, dan zal het zelfs weg zijn wanneer je terug thuis komt. 😉
  4. Outfit. Oké, hiermee bedoel ik niet dat je in je blootje moet gaan lopen. Maar je outfit moet echt niet helemaal gecoördineerd zijn om te gaan lopen, het is geen fashionshow.
  5. Verwachtingen. Wij lopers zijn een behoorlijk veeleisend volkje: we vragen nu eenmaal enorme inspanningen van ons lichaam. Maar wat als je nu eens zonder verwachten aan een training zou beginnen? Zou je training dan niet sowieso goed aflopen?
  6. Sociale media. Ik heb het eerder al gehad over sociale media en lopen. Maar laat je telefoon eens thuis en loop zonder app, en zonder het idee om dé mooiste foto te kunnen nemen. Want ja, zelfs als het niet op Instagram staat, heb je effectief wel gelopen. 😉
  7. Afstand. Heb je al eens van een fartlek-training gehoord? Hierbij doe je een soort van intervaltraining waarbij je je intervals zélf bepaald. Je bent vrij om je eigen snelheid te bepalen en te herstellen, zonder dat je tijd of snelheid moet registeren. Ga dan ook eens voor een run uit het huis zonder te weten naar waar of hoe lang je gaat lopen. Kijk eens waar je benen je heen brengen.
  8. Onrust. Lopen is één van de beste therapieën voor onrust. Laat je onrust dan ook thuis achter en laat je gedachten de vrije loop tijdens je euhm… Loop.
  9. Muziek. Lopen zonder muziek klinkt aartsmoeilijk, maar je wordt zoveel meer gewaar tijdens je run zonder een paar oordoppen in je oren.
  10. Judgment. Wees voor één run eens niet te hard voor jezelf. Stop met te denken dat je te traag, te kort,… loopt, en ga er gewoon voor!

Weet jij nog iets dat je kan thuislaten bij je volgende run? Let me know! J

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s