Mijn loopfavorieten van 2017

2018 is net begonnen, maar ik kijk graag nog even terug naar 2017. Dit zijn namelijk mijn loopfavorieten van 2017.

Favoriete wedstrijd: halve marathon Eindhoven

Mijn favoriete wedstrijd was zonder twijfel de halve marathon in Eindhoven. Deze race was niet gepland, en ik wist pas een paar dagen voordien dat ik de halve marathon zou lopen. Ik besloot dan ook, omdat deze niet in mijn schema zat, om eens alles te geven. En dat deed ik, met een tijd van 01:58:33, waardoor ik mijn eerdere ‘niet-officiële PR’ met maar liefst acht minuten verbeterde.

Favoriete medaille: runDisney-medailles

Mijn favoriete medaille? Dat zijn er maar liefst vier: de vier prachtige runDisney-medailles van de 5K, 10K, halve marathon en 31K challenge. Ze zijn niet alleen supermooi, maar staan bij mij ook symbool voor een weekendje gevuld met lopen (hallo 36 km op drie dagen!), maar ook voor een weekendje gevuld met hardlopende vriendinnen.

Favoriete vooruitzicht: New York marathon

Hoewel ik nog steeds teleurgesteld ben in mezelf en de New York marathon, was het toch mijn favoriete vooruitzicht in 2017. Ik trainde immers een jaar lang voor de holy grail der loopdoelen.

Favoriete training: intervaltraining op de atletiekpiste

Hoewel ik in 2017 lange duurlopen leerde appreciëren, heb ik tamelijk recent toch een voorliefde gekweekt voor intervaltrainingen. Het schema dat ik sinds november volg, bevat namelijk zware intervaltrainingen die me steeds opnieuw uitdagen om het beste van mezelf te geven. Ik heb dan ook nog eens het geluk dat ik hiervoor een atletiekpiste kan gebruiken, waardoor ik mezelf volledig kan verliezen in deze trainingen zonder dat ik op verkeer of andere storende factoren moet letten. Za-lig.

Favoriete looppartner: Jennifer

Ik was altijd een solo-loper. Naar niemand moeten kijken en gewoon lopen. Maar dat veranderde toen ik op Sporta begon te werken. Daar ontmoette ik collega Jennifer, en na een tweetal maanden was ik blij om haar ook een vriendin en loopmaatje te kunnen noemen. Onze vaste wekelijkse loopdate plan ik dan ook met veel liefde in 2018 in m’n agenda.

Favoriete loopliedje: Henri PFR – Until The End

Het liedje dat ervoor zorgde dat ik in 2017 steeds het onderste uit de kan haalde? Dat is Until The End van Henri PFR. De beats zorgen ervoor dat ik het toch nog net even ‘until the end’ volhoud. 😉 Zijn DJ-sets staan ook op mijn iPod voor zware intervaltrainingen, samen met een paar sets van Martin Garrix. Kan iemand Henri ervan overtuigen om een persoonlijke DJ-set voor mij te maken? 😉

Favoriete outfit: Lululemon

In januari bezocht ik voor het eerst New York, en ontdekte daar Lululemon. Een heerlijk sportmerk, dat samen met Nike mijn uitgebreide sportcollectie vormt. 😉 De broeken met zijzakjes zijn echt onmisbaar geworden bij lange duurlopen en wedstrijden, met als persoonlijke favoriet de Pace Rival Crop.

Favoriete schoenen: Nike Zoom Fly

Ook in 2017 kocht ik weer een aantal (*ahum*) loopschoenen. Bovendien ontdekte ik ook het voordeel van verschillende schoenen voor verschillende trainingen. De meest aangename ontdekking van 2017? De Zoom Fly’s van Nike, dé schoen waar het hele Breaking 2-project om draaide (ongeveer dan, technisch gezien draaide het rond de Vaporfly Elite 😉 ). Ik wist dan ook al, toen ik naar het project keek, dat ik de schoen moest hebben. Ondertussen staan ze in twee kleuren in mijn schoenenkast, en haal ik ze met plezier boven om snelle trainingen te lopen.

Favoriete gadget: Garmin Fenix 5S

Een sporthorloge is praktisch onmisbaar voor een loper. Mijn favoriete gadget van 2017 is dan ook de Garmin Fenix 5S, een multifunctioneel sporthorloge dat er ook nog eens supermooi uit ziet, meer moet een loper niet hebben, toch? 😉

Favoriete pre-race maaltijd: pannenkoeken

In 2017 heb ik ontelbaar veel pannenkoeken gegeten: voor elke lange duurloop, en voor elke wedstrijd. Reken maar eens uit… 😉 Ondertussen is ‘het leuke’ van pannenkoeken dan ook allang er af, maar toch blijven ze de perfecte pre-race maaltijd. Een tweetal maanden geleden ontdekte ik ook nog een gemakkelijk en eetbaar receptje (250 gram zelfrijzende bloem, een snuifje zout, een ei en 500 ml amandelmelk). Ja, ook in 2018 zal ik nog veel pannenkoeken eten. 😉

Favoriete post-race maaltijd: sushi

Hoewel ik na een lange duurloop of wedstrijd liever een cheat meal zou willen eten, is sushi toch mijn favoriete post-race maaltijd. De combinatie van eiwitten, vetten en koolhydraten is dan ook perfect om mijn lichaam te laten herstellen na een zware inspanning. Dus ook in 2018 meer sushi. 😉

Wat zijn jouw loopfavorieten? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s