10 tips om spierpijn na het sporten te voorkomen

Spierpijn na het sporten kan een echte b*tch zijn. Oké, het is een teken dat je goed gesport hebt, maar de meeste mensen zien de spierpijn toch liever gaan dan komen. Dankzij deze 10 tips kan je spierpijn na het sporten voorkomen.

  1. Drink koffie of thee voor het sporten. De cafeïne zal ervoor zorgen dat je na het sporten minder spierpijn zal hebben, en als bonuspunt zal je je workout ook langer kunnen volhouden.
  2. Eet een preworkout snack die veel koolhydraten en eiwitten bevat, maar laag in vet is.
  3. Sla de opwarming niet over. Kies voor een dynamische stretch om niet alleen je spieren, maar ook je gewrichten voor te bereiden op het zwaardere werk.
  4. Blijf tijdens je training steeds in beweging. Vermijd om in één keer plots te stoppen, je spieren zullen je dankbaar zijn.
  5. Drink voldoende zodat je optimaal gehydrateerd blijft. Mik op een paar slokjes water per vijftien minuten (een hele emmer water hoeft ook niet in één keer).
  6. Vul je verloren elektrolyten aan, zeker wanneer je veel zweet. Dit kan door sportdrank te drinken, of door een elektrolytentabletje op te lossen in water. Maar ook bananen en avocado’s zijn rijk aan elektrolyten.
  7. Gebruik een foamroller na het sporten om de bloeddoorstroming in je spieren te bevorderen.
  8. Eet een postworkout snack die bestaat uit minstens 20 gram eiwitten, zodat je spieren kunnen herstellen. Dit kan een eiwitshake zijn, maar ook platte kaas of Griekse yoghurt is een goed voorbeeld van een eiwitrijke snack.
  9. Boek een sportmassage. Nog beter dan een foamroller is een sportmassage om pijnlijke spieren los te maken. Daarnaast is het ook het perfecte excuus om te ontspannen na een stevige workout.
  10. Neem afwisselend een warme en koude douche. Het bevordert je bloeddoorstroming en geeft je een kick.

Ken jij nog meer tips om spierpijn na het sporten te voorkomen? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s