Lopen op een atletiekpiste, hoe doe je dat?

Een tijdje geleden schreef ik al een blog over de voordelen van lopen op een atletiekpiste. Hopelijk heb ik jullie kunnen overhalen om ook eens een piste op te zoeken. Maar voor wie totaal nog geen idee heeft hoe je nu net begint met het lopen op een atletiekpiste, heb ik een aantal nuttige tips.

  1. Wees voorbereid op regen en wind. Een atletiekpiste heeft weinig overdekking en je zal dus soms in de gietende regen moeten lopen. Ook wanneer er wind staat, moet je er op voorbereid zijn dat je de helft van je rondjes met tegenwind zal lopen.
  2. Pace jezelf. Probeer wanneer je met meerdere lopers op de piste loopt, bij lopers met dezelfde snelheid te lopen. Anders zal je misschien gedemotiveerd geraken wanneer je steeds opnieuw ingehaald wordt.
  3. Laat de muziek even voor wat het is. Als het echt druk is op de piste, kan je beter even zonder muziek lopen. Je hebt immers al je aandacht nodig om botsingen te voorkomen met andere lopers.
  4. Respecteer de persoonlijke ruimtes. Wanneer je in groep loopt, is het altijd een beetje oppassen om niet te hard met ellebogen te zwaaien, of om op hielen te trappen. Hou daarom rekening met de anderen rondom je.
  5. Hou geen kletsuurtje. Snelheidswerk op de piste is al moeilijk genoeg en is dus zeker niet de plaats om gezellig te kletsen. Als je zelfs nog genoeg adem hebt om te praten tenminste, anders zou je je misschien beter nog iets meer inspannen.
  6. Gebruik de rechterbaan om te herstellen. Wanneer je een herstelmoment neemt tussen intervals, jog of wandel dan naar de rechterbaan aan de buitenkant. Zo loop je niet in de weg van andere lopers en kan je ongestoord een adempauze nemen.
  7. Hou de linkerbaan vrij. De binnenste linkerbaan is ongesproken gereserveerd voor de snelste lopers. Hou deze dan ook zoveel mogelijk vrij, er zijn immers nog zeven andere banen ter je beschikking.
  8. Denk aan je uitrusting. Je hoeft niet onmiddellijk te gaan investeren in spikes om op de piste te lopen, maar probeer op de piste te lopen met lichte schoenen, zodat je zeker niet gehinderd wordt in je loopbeweging.

Heb jij nog tips om op de atletiekpiste te lopen? Let me know! šŸ™‚

Ā 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s