Hoe je jezelf kan aanpraten om toch te gaan lopen als je écht geen zin hebt

Lopen, ik hou ervan, maar dat wil niet zeggen dat ik ook elke dag superveel zin heb om te gaan lopen. Ook ik heb wel eens écht, écht geen zin om de loopschoenen aan te trekken en er voor te gaan. Maar euh… Met een trainingsschema werkt dat natuurlijk niet. Dankzij deze tips kan je jezelf toch aanpraten om te gaan lopen.

  1. Doe je loopkledij aan. Dit is vaak de eerste stap die je kan zetten om jezelf de deur uit te krijgen. Wanneer je namelijk in de zetel bijft hangen met je joggingbroek aan… Dan kom je er waarschijnlijk ook niet meer uit.
  2. Kijk naar je trainingsschema. Hoe belangrijk is je run binnen je schema? Heeft het een invloed op je wekelijkse kilometers? Wanneer is je volgende wedstrijd? Hoeveel runs heb je al gemist? Allemaal vragen die je kan stellen om toch je trainingsschema te volgen.
  3. Wat heb je gegeten? Heb je een uitgebreid ontbijt achter de kiezen? Of misschien wel een hamburger als lunch? Ideaal om die calorieën er af te lopen, toch?
  4. Ga naar buiten. Soms is het enige wat je moet doen jezelf lostrekken van de TV of smartphone. Alle elektronica zijn een afleiding en werken demotiverend om de loopschoenen aan te trekken. Neem daarom een adempauze buiten en voor je het weet ben je aan het lopen.
  5. Zet een alarm. Geef jezelf een bepaalde tijd om te ontspannen, zeker na een drukke werkdag. Les een boek, neem een kijkje op Facebook… Maar zodra het alarm afgaat, is het lopen geblazen!
  6. Loop je favoriete route. Koop jezelf om met het lopen van je favoriete route. Of probeer eens een nieuwe route. Alles om je maar aan het lopen te krijgen.
  7. Maak een nieuwe running playlist. Soms wil je niet lopen omdat je je loopmuziek een beetje beu bent, zeker wanneer je vier/vijf keer per week loopt (handje in de lucht!). Creëer daarom eens een nieuwe playlist met nieuwe motivatiemuziek. Wedden dat je swingt in plaats loopt?
  8. Denk aan hoeveel beter je jezelf gaat voelen na je run. Heb je ooit al eens spijt gehad na een run? Ik denk het niet. 😉 Hup hup!

Heb jij soms ook echt geen zin om te lopen? Hoe overtuig jij jezelf dan? Let me know! 🙂

Een gedachte over “Hoe je jezelf kan aanpraten om toch te gaan lopen als je écht geen zin hebt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s