Hoe je efficiënt tijdens je lunchpauze kan gaan lopen

Lopen tijdens de lunchpauze is een absolute win-win situatie: je hebt je training er al opzitten, en je hebt een frisse neus kunnen halen om er in de namiddag nog eens goed in te vliegen. Uiteraard wil je dan ook dat je middagloopje zo efficiënt mogelijk kan verlopen. Dit is hoe je dat doet.

  1. Wees voorbereid. Ik maak m’n sporttas altijd de avond voordien en zorg dat ik altijd een extra outfit meeheb, voor hectische momenten waarop ik misschien wel iets vergeet mee te nemen. Op je bureau kan je ook altijd wat extra spulletjes leggen zoals shampoo, douchegel, handdoeken… Preperation is key. 😉
  2. Probeer je zo snel mogelijk om te kleden. Sportsokken en een sportbeha kan je al gemakkelijk onder je werkkledij dragen. Kies daarnaast ook voor een outfit die je snel kan aan en uitrekken (dus best geen compressielegging waarbij je moet worstelen om er in en er uit te geraken 😉 ).
  3. Denk aan je pre workout snack. Zorg ervoor dat je altijd een pre workout snack in je werkruimte hebt. Denk hierbij aan een granenreep of een banaan.
  4. Vergeet je opwarming niet. Wanneer je gehaast bent, durf je je opwarming nog al eens snel over te slaan. Neem je anders de lift naar beneden? Gebruik dan eens de trap als dynamische opwarming.
  5. Pas je training aan. Heb je een park in de nabije omgeving? Gebruik dat dan als locatie. Een rustige recovery run is ook een betere optie dan een heftige intervaltraining, want anders zit je misschien nog voor de rest van de namiddag met een rood hoofd aan je bureau. 😉
  6. Sla je cool down niet over. Haast je na het lopen niet zo snel mogelijk naar de douche, ook je cool down sla je beter niet over. Hier kan je ook opnieuw de trap gebruiken: ga traag naar omhoog zodat je onderweg een aantal rek- en strekoefeningen kan doen.
  7. Douche zo snel mogelijk. Voorzie een korte doucheroutine na het lopen. Moeten die conditioner en bodylotion echt, of besparen ze vooral tijd uit wanneer je ze achterwege laat?
  8. Voorzie een gemakkelijke post workout lunch. Wanneer je terug omgekleed en opgefrist bent, is het tijd om je post workout maaltijd te eten. Uiteraard ligt die je op te wachten in de koelkast, in de vorm van een broodje met tonijn of kip. 😉

Heb jij nog handige tips om zo efficiënt mogelijk te gaan lopen tijdens de middagpauze? Let me know! 🙂


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s