Hoelang moet je je wedstrijdschoenen inlopen?

Advies nummer één dat altijd wordt gegeven bij een wedstrijd: Loop. Niet. Op. Nieuwe. Schoenen. Loopschoenen inlopen doe je namelijk niet tijdens je wedstrijd. Maar uiteraard sta je ook beter niet met een afgelopen paar aan de startlijn. Hoelang moet je dan je wedstrijdschoenen inlopen?

Er bestaan geen échte regels rond het inlopen van wedstrijdschoenen, maar een handige vuistregel is dat je schoenen minstens evenveel kilometer moeten afgelegd hebben als je wedstrijd kilometers telt. Zo weet je zeker of je schoenen wel goed lopen, maar weet je ook dat je zeker nog kan genieten van de dempende kwaliteiten. Bovendien kan je je schoenen best ook al eens testen op de ondergrond waarop je tijdens de race gaat lopen, en in het wedstrijdtempo dat je wil lopen.

Denk ook niet alleen aan je schoenen, maar ook aan de sportsokken die je wil dragen tijdens de wedstrijd. Misschien schuurt er toch nog iets tussen je sokken en je schoenen, en dat wil je zeker niet ontdekken na de eerste kilometer van je race.

Een heel korte, maar handige blogpost deze week. Heb jij nog een extra tip voor het inlopen van wedstrijdschoenen? Let me know! 🙂

Een gedachte over “Hoelang moet je je wedstrijdschoenen inlopen?

  1. Ik merk wel veel verschil met het inlopen. Mijn laatste paar nikes heb ik eigenlijk niet in hoeven lopen, die zaten gelijk goed en heb ik nooit problemen mee gehad. Het paar dat ik ervoor had heb ik eerst meerdere keren blaren gehad toen ik ze aantrok. Misschien toch net een stugger paar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s